ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ο κ. Δρίτσας, υπογράμμισε ότι το Λιμενικό σώμα «είναι στην πρώτη γραμμή μιας πολύ κρίσιμης αποστολής που έχει σαν πρώτη προτεραιότητα τον ανθρωπισμό και την διάσωση ανθρώπινων ζωών, αλλά μαζί με αυτό έχει μια επιτελική και εξαιρετικής σημασίας αποστολή: να κρατήσει με ειρηνικό τρόπο την εποπτεία των συνόρων, την εδαφική ακεραιότητα, την εθνική και ευρωπαϊκή συνοχή!

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ Δρίτσας από τα Χανιά: «Ευρωπαϊκό πρόβλημα το προσφυγικό

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-WWW.LIMENIKA-NEA.BLOGSPOT.GR-http://www.haniotika-nea.gr







Την τεράστια προσφορά του Λιμενικού Σώματος στην προσπάθεια της χώρας να σταθεί με απόλυτο σεβασμό στις διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες, ειδικά σε ό,τι αφορά τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, επεσήμανε από τα Χανιά ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας στο περιθώριο του 8ου τακτικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείοy....Ο κ. Δρίτσας, υπογράμμισε ότι το Λιμενικό σώμα «είναι στην πρώτη γραμμή μιας πολύ κρίσιμης αποστολής που έχει σαν πρώτη προτεραιότητα τον ανθρωπισμό και την διάσωση ανθρώπινων ζωών, αλλά μαζί με αυτό έχει μια επιτελική και εξαιρετικής σημασίας αποστολή: να κρατήσει με ειρηνικό τρόπο την εποπτεία των συνόρων, την εδαφική ακεραιότητα, την εθνική και ευρωπαϊκή συνοχή. Να κρατήσει την χώρα μας, ως χώρα σταθερής συνεργασίας σε μια ευρύτερα ταραγμένη περιοχή».
Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός ανέφερε ότι Ελληνικό Λιμενικό έχει «μια αποστολή πρώτης γραμμής» καθώς έχει διασώσει πάνω από 90.000 διασώσεις κατά τις επιχειρήσεις αυτές «χωρίς ούτε μία απώλεια ανθρώπινης ζωής», υποστηρίζοντας ότι « όποιες δυστυχώς, απώλειες είχαμε από τον Σεπτέμβριο και μετά, οφείλονταν όλες σε ναυάγια σκαφών που μετέφεραν μετανάστες και όχι κατά την διαδικασία διάσωσης».
«ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ»

Παράλληλα ο Υπουργός Ναυτιλίας, τόνισε την αναγκαιότητα συνεργασίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για αντιμετώπιση του «προσφυγικού», χαρακτηρίζοντας εκρηκτικές τις εξελίξεις. «Δεν μπορεί η Ευρώπη να υποκρίνεται. Το θέμα μόνο σε Ευρωπαική διάσταση ή σε συνεργασία και με την Τουρκία αλλά και σε ευρύτερα διεθνή διάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί. Αλλιώς όχι μόνο οι συνέπειες για την δική μας χώρα αλλά για όλες τις εξελίξεις θα είναι πολύ αρνητικές».