ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Επίσκεψη Υπευθύνου πρωτοβάθμιων Ενώσεων και Πλωτών Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στη Λέσβο!


Την 19/11/15 ο Υπεύθυνος Πρωτοβάθμιων Ενώσεων και Πλωτών Μέσων Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ΚΩΣΤΑΚΗΣ Μιχαήλ επισκέφθηκε την 9η ΠΕΔΙΛΣ, το Κ.Λ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, και τα ΠΛΣ 602 και 618.
                          ΚΩΣΤΑΚΗΣ Μιχαήλ
                       Πρόεδρος ΕΠΛΣ ΝΔΕ
Υπεύθυνος Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
      Υπεύθυνος Πλωτών Μέσων Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Πρώτη επίσκεψη μου στην Μυτιλήνη στην νέο ιδρυθείσα 9η ΠΕΔΙΛΣ, για αρκετή ώρα συνομίλησα με τους συναδέλφους που Υπηρετούν εκεί, ενημερώθηκαν για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις με ασφαλιστικό, ΤΑΛΣ και ΛΑΠ.
Το κυριότερο πρόβλημα το οποίο κατέγραψα είναι η υποστέλεχωση  της  9η ΠΕΔΙΛΣ. Ενώ η οργανική της δύναμη είναι 14 άτομα, υπηρετούν μόνο 8 άτομα μαζί με τον Διοικητή.
lesvos (5)
Στην συνέχεια επισκέφθηκα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης όπου συναντήθηκα αρχικά με τον Λιμενάρχη Πλοίαρχο Λ.Σ κ. ΒΑΡΘΗ Νικόλαο ο οποίος και μου εξέθεσε την αδυναμία πλέον ελλιμενισμού των πολλών κατασχεμένων σκαφών στον Λιμένα Μυτιλήνης.
Έπειτα συνομίλησα με το προσωπικό του Λιμεναρχείου, ενημερώθηκαν για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις Ασφαλιστικό, ΤΑΛΣ και ΛΑΠ και κατέγραψα τα κυριότερα προβλήματα τους:
  • Υπερεργασία.
  • Υγειονομικά υλικά που είναι απαραίτητα για την πρόληψη από μεταδοτικές ασθένειες δεν υπάρχουν σε επάρκεια.
  • Μη καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου το τελευταίο χρονικό διάστημα.
  • Περαιτέρω ενίσχυση με μεταθέσεις προσωπικού διότι οι ολιγοήμερες αποσπάσεις στελεχών από την υπόλοιπη Ελλάδα δεν επιλύουν το πρόβλημα.
  • Πρόβλημα στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη,( ελάχιστοι ιατροί δέχονται το ταμείο μας εξαιτίας της καθυστέρησης πληρωμής των οφειλών).
  • Μεγάλη καταπόνηση των χερσαίων επιχειρησιακών μέσων του Λιμεναρχείου.
lesvos (3)
Η επίσκεψη μου στην Μυτιλήνη ολοκληρώθηκε με την «ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ» του Λιμεναρχείου τα πληρώματα των σκαφών ΠΛΣ-602 και ΠΛΣ-618. Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν και μέλη του πληρώματος ΠΛΣ-150 Λ/Σ ΜΟΛΥΒΟΥ τα οποία και ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την διαδρομή που έκαναν θυσιάζοντας πολύτιμες ώρες από την ξεκούρασή τους για να συναντηθούν μαζί μου.
Τα προβλήματα και εδώ είναι πάρα πολλά:
  • Υπερεργασία.
  • Μεγάλη καταπόνηση των Πλωτών από την μεταφορά μεταναστών και τις πολυάριθμες ώρες λειτουργίας.
  • Υγειονομικά υλικά δεν υπάρχουν σε επάρκεια.
  • Δυσαρέσκεια από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Αρχηγείου μας ως προς την ηθική ανταμοιβή τους για τις προσπάθειες που καταβάλουν.
  • Ενίσχυση των πληρωμάτων (Το ΠΛΣ-602 επανδρώνεται με 9 άτομα, το ΠΛΣ-618 με 8 άτομα και το ΠΛΣ-150 Λ/Σ ΜΟΛΥΒΟΥ με 12 άτομα.
  • Είναι αδιανόητο με τόση υπερεργασία όλα τα πληρώματα να έχουν την ελάχιστη οργανική σύνθεση και να μην μπορούν να τους χορηγηθούν ρεπό και άδειες λόγω έλλειψης προσωπικού με ειδικότητες. Το πιο περίεργο βέβαια είναι ότι από τις φετινές μεταθέσεις, μετατέθηκε κυβερνήτης με τόπο συμφερόντων την Μυτιλήνη στην Λήμνο αφήνοντας τεράστιο κενό.
  • Μη καταβολή πλεύσιμων από την έναρξη εφαρμογής του νέου κανονισμού.
  • Επιστροφή του ΠΛΣ-610 από επισκευή προκειμένου αντικαταστήσει το ΠΛΣ-150 το οποίο είναι πιο παλιό και καταπονημένο.
  • Άμεση ενεργοποίηση του ΠΛΣ-618 το οποίο παραμένει καθηλωμένο λόγω αδυναμίας πραγματοποίησης σέρβις.
  • Χορήγηση νέου ιματισμού και μέσων ασφαλείας(αλεξίσφαιρα γιλέκα).
  • Αύξηση των αμειβομένων ωρών νυχτερινής απασχόλησης.
Ολοκληρώνοντας άλλη μια επίσκεψη στην ακριτική μας Μυτιλήνη το συμπέρασμα μου είναι ότι το στελεχιακό δυναμικό που υπηρετεί στις ανωτέρω Υπηρεσίες  δίνει καθημερινά τον καλύτερο του εαυτό, με  αυταπάρνηση και  επαγγελματισμό και ασκώντας υπερεργασία έχουν πάρει στις πλάτες τους το θέμα του μεταναστευτικού με τον ασύλληπτο αριθμό μεταναστών που εισρέει τους τελευταίους μήνες στην χώρα μας και ιδιαίτερα μέσου της Λέσβου.
Αυτό που θέλω να εξάρω ιδιαίτερα είναι οι γιγάντιες προσπάθειες που καταβάλλουν  τα πληρώματα των σκαφών με τις καθημερινές διασώσεις προβάλλοντας έτσι  με τον καλύτερο τρόπο το κοινωνικό προφίλ του Λιμενικού Σώματος και κατ” επέκταση της Πατρίδας μας σε όλο τον κόσμο.
Με τιμά ιδιαίτερα ως αξιωματικό του Λ.Σ προερχόμενο από το 33ο σχολείο ΔΥΛΣ, το γεγονός ότι τα πληρώματα των σκαφών του νησιού τα επανδρώνουν συμμαθητές μου και εξαιρετικοί αξιωματικοί από το ανωτέρω  σχολείο και θα ήταν παράληψή μου να μην τους αναφέρω: Ανθ/ρχος Λ.Σ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κυριάκος, Ανθ/ρχος Λ.Σ ΚΑΠΗΤΑΝΕΛΛΗΣ Μιχαήλ, Ανθ/ρχος Λ.Σ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Κοσμάς και Ανθ/ρχος Λ.Σ ΛΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος.  
Θέλω τους διαβεβαιώσω ότι η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και η νέα διοίκησή της σαν μεγαλύτερος συνδικαλιστικός φορέας του Λ.Σ θα σταθεί δίπλα στο προσωπικό και τα πληρώματα του Κ.Λ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ και θα προωθήσει άμεσα προς επίλυση στην Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου μας όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν.