ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Norman Atlantic: Aποκρυπτογραφήθηκε το «μαύρο κουτί»!!!!!!

 Η Εφημερίδα των Συντακτών- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Norman Atlantic: Βρέθηκε και αποκρυπτογραφήθηκε το «μαύρο κουτί» Κατά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, ενώ υπάρχουν ακόμα 18 αγνοούμενοι | EUROKINISSI/ITALIAN NAVY
Ουσιαστικές απαντήσεις σε ό,τι αφορά τα αίτια του ναυαγίου του Norman Atlantic, που σημειώθηκε σημειώθηκε τη νύχτα της 27ης προς 28η Δεκεμβρίου του 2014 στα νερά της Αδριατικής, ελπίζουν ότι θα έχουν σύντομα οι ιταλικές αρχές. Να θυμίσουμε ότι εξαιτίας της πυρκαγιάς έχασαν τη ζωή του 11 άνθρωποι ενώ αγνοούνται άλλοι 18.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, το «μαύρο κουτί» του πλοίου διασώθηκε και το εν λόγω ηχητικό υλικό μπόρεσε τελικά να εντοπιστεί και να «αποκρυπτογραφηθεί» από σειρά ειδικών, ώστε να προσφέρει ουσιαστικές απαντήσεις σε ό,τι αφορά τα αίτια του ναυαγίου.

«Οι συνομιλίες που περιέχονται στο μαύρο κουτί του πλοίου Norman Atlantic αποτελούν ωφέλιμο, καθοριστικό υλικό για την έρευνα σχετικά με το ναυάγιο», γράφει η εφημερίδα. Όπως επισημαίνει, οι δικαστικοί του Μπάρι κατάφεραν, τελικά, να περισώσουν το ηχητικό αυτό ντοκουμέντο -παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που θα μπορούσαν να το έχουν καταστρέψει- το οποίο θα πρέπει να περιέχει τις συνομιλίες του καπετάνιου με τους στενούς του συνεργάτες και με τις λιμενικές αρχές.
Ειδικότερα, εκτιμούν ότι το ηχητικό υλικό, σε συνδυασμό με τα στοιχεία από το κινητό του καπετάνιου, αλλά και τα ηλεκτρονικά μηνύματα προς την εταιρεία ΑΝΕΚ, που το μίσθωνε, θα βοηθήσουν να διαπιστωθούν τυχόν λάθη στη διαχείριση της κρίσης από τους αξιωματικούς του πλοίου. Την ανάκτηση των στοιχείων, σύμφωνα με την εφημερίδα, πέτυχαν κορυφαίοι ειδικοί των τηλεπικοινωνιών, οι οποίοι έχουν εργαστεί και σε άλλα ναυάγια.
«Είμαστε βέβαιοι ότι τα ηχητικά αυτά στοιχεία, τα οποία ανακτήθηκαν, σχεδόν ανέλπιστα, θα βοηθήσουν στο να λάμψει η αλήθεια, επιτρέποντας στη δικαιοσύνη να εντοπίσει και να τιμωρήσει όλους τους υπεύθυνους, ενδεχομένως και σε εταιρικό επίπεδο» σχολιάζει η ομάδα δικηγόρων που ανέλαβε να εκπροσωπήσει μέρος των επιβατών του Norman Atlantic.
H έρευνα της εισαγγελίας του Μπάρι, η οποία έχει αποστείλει κλήσεις σε απολογία σε συνολικά δώδεκα άτομα (με τις κατηγορίες πολλαπλής ανθρωποκτονίας, πρόκλησης σωματικής βλάβης και εξ αμελείας συνέργεια σε ναυάγιο) έχει παραταθεί για άλλους έξι μήνες.