ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

PEIRATIKO REPORTAZ: Σχολιάστε εσείς που τους επιλέξατε...



peiratiko reportaz: Πούσαι...Θανάση....

Ξέρετε εσείς. Ξέρουμε κι εμείς.. 

 Όποιος κάνει μεγάλα δώρα, περιμένει ανταπόδοση με μεγάλα δώρα.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

‘’Η απουσία συνιστά λιποψυχία ,αν όχι λιποταξία’’


‘’Η απουσία συνιστά λιποψυχία ,αν όχι λιποταξία’’ΘΕΜΑ: Συμβούλιο προσφύγων των μεταθέσεων 2015

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, σεβόμενη τον θεσμικό της ρόλο, δίνει διαρκώς τον αγώνα για την τήρηση της νομιμότητας και την επικράτηση της υπηρεσιακής δικαιοσύνης. Θεωρεί ότι ο αγώνας αυτός πρέπει να δίνεται με τη νομοθετημένη εκπροσώπηση και στα Συμβούλια Προσφυγών, διάσταση η οποία προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης και μαχητική αντίκρουση θέσεων με τη ζωντανή διαδικασία της κατά μέτωπο αντιπαράθεσης.
Άποψή μας είναι, ότι η απουσία συνιστά μάλλον λιποψυχία, αν όχι λιποταξία από την πρώτη γραμμή μάχης, και ουδόλως συμβάλλει στην επικράτηση της υπηρεσιακής δικαιοσύνης στην εξέταση των προσφυγών κατά των μεταθέσεων. Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ τιμώντας τον αυτόφωτο χαρακτήρα της, θεωρεί ότι η συνδικαλιστική της αποστολή είναι ακριβώς η ενεργός συμμετοχή στις διαδικασίες του Συμβουλίου Προσφυγών και η εξασφάλιση της βασικής αρχής της αποτελεσματικότητας της Διοίκησης, την οποία δυναμιτίζει η αποχή.
Θα επιθυμούσαμε τα μέλη -Ενώσεις μας να μην επιδίδονται σε κινήσεις εντυπωσιασμού και για τις οποίες δεν έχει προηγηθεί τουλάχιστον διάλογος και παράθεση επιχειρημάτων με την Ομοσπονδία. Η επικοινωνία μεταξύ υμών είναι επιβεβλημένη και δεοντολογική συνδικαλιστική πρακτική. Από κοινού οφείλουμε να ενεργούμε για το καλό των όλων συναδέλφων. Δυστυχώς πολύ φοβόμαστε ότι τέτοιες ενέργειες είναι κινήσεις τακτικισμού.
Ακόμα για λόγους τυπικούς αλλά και πάνω από όλα ουσίας , η κοινή ανακοίνωση των έξι εκ των δεκαοκτώ Ενώσεων της ΠΟΕΠΛΣ που αναφέρονταν στην ΜΗ συμμετοχή του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας στα συμβούλια προσφύγων ήρθε στα γραφεία της ομοσπονδίας την Τρίτη 25-08-2015 στις 10.15 το βράδυ. Αν ο συνδικαλιστικός στόχος ήταν να μην παραστεί ο εκπρόσωπος μας στα συμβούλια, θα έπρεπε από θέμα ηθικής τάξεως το αίτημα να είχε υποβληθεί προγενέστερα της πρώτης συνεδρίασης και σε καμία περίπτωση το βράδυ, λίγες ώρες πριν τη έναρξη της δεύτερης ημέρας εργασιών του συμβουλίου. Παρ” όλα ταύτα η νέα Διοίκηση της Ομοσπονδία μας θέλοντας να σεβαστεί την διαφορετικότητα των απόψεων αλλά και τον θεμελιώδη κανόνα της Δημοκρατίας που βασίζεται στην αρχή της πλειοψηφίας, ήρθε σε άμεση επαφή με όλες τις υπόλοιπες Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία δια των προέδρων τους ΔΕΝ συμφώνησαν με την πρόταση των έξι Ενώσεων για ΜΗ εκπροσώπηση μας στο Συμβούλιο Προσφυγών. Άλλωστε το να απεμπολήσουμε το δικαίωμα της εκπροσώπησης μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ,δικαίωμα το οποίο το έχουμε κατακτήσει μέσα από αγώνες θα αποτελούσε τεράστια αδικία όσον αφόρα την αντιμετώπιση των συναδέλφων μας που έχουν προσφύγει κατά των μεταθέσεων τους.
Εξυπακούεται ότι ο τερματισμός της αβεβαιότητας για τα εμπλεκόμενα στελέχη μας αποτελεί τον πυρήνα της προσπάθειάς μας. Σε αυτή, θέλουμε όλους τους συναδέλφους αρωγούς και συμπαραστάτες.
Σε κάθε περίπτωση ως νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας ασπαζόμαστε ως βασική αρχή το ότι ‘’Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα’’
‘’Η απουσία συνιστά λιποψυχία ,αν όχι λιποταξία’’
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανασιος                                 ΚΑΜΒΥΣΗΣ Σαραντος