ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ: Απαιτούμε άμεσα το ΥΕΝ και οι υπηρεσίες του να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών σε ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση!

Προς
§   Υφυπουργό Ναυτιλίας κ.Δρίτσα
§   Γενικό Γραμματέα ΥΝΑ
§   ΥΝΑ/Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών
§   Διοικητές και Διευθυντές Σπουδών ΚΕΣΕΝ
§   Δ.Σ ΠΕΕΔΝΕ

Κοινοποίηση:
- ΠΝΟ
- ΜΜΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
          Η κατάσταση που επικρατεί στην ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση επιδεινώνεται διαρκώς σε βάρος των εκπαιδευόμενων και με αφορμή την αντικατάσταση των διπλωμάτων και πιστοποιητικών με βάση το Π.Δ 141/2014, με αποτέλεσμα να  βρίσκουν έδαφος τα παράσιτα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

          Βρισκόμαστε σχεδόν ένα μήνα πριν την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου και ακόμα δεν έχει καθοριστεί η εκπαιδευτική ύλη, η πρόσληψη εκπαιδευτικών και το πρόγραμμα μαθημάτων για τους μετεκπαιδευόμενους στο ΚΕΣΕΝ, με τις Γραμματείες του ΚΕΣΕΝ να μην πραγματοποιούν εγγραφές.
          Επίσης δεν έχουν καθοριστεί ημερομηνίες για την αντικατάσταση των διπλωμάτων και των πιστοποιητικών για το σύνολο των ναυτεργατών, που πρέπει να προσαρμοστούν με βάση την STCW (Μανίλα 2010) και να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι της 31-12-2016
          Αυτή η κατάσταση δημιουργεί σωρεία προβλημάτων στον οικονομικό και επαγγελματικό προγραμματισμό, σε βάρος των ναυτεργατών και των οικογενειών τους.
          Απαιτούμε άμεσα το ΥΕΝ και οι υπηρεσίες του να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών σε ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση καθώς και για την αντικατάσταση των διπλωμάτων και πιστοποιητικών των ναυτεργατών, ενάντια στα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης         
       
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ  ΕΝΩΣΗΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ  ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Πειραιάς 29 Ιούλη 2015