ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ο «Ξένιος» κύριος Δαμουλάκης...Άγνοια & ρεσιτάλ ξενοφοβίας στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ....

Ηttp://mileikanea.gr-ΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ

  • Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2015 23:06
xenios
Τους τελευταίους μήνες, κλιμακώνεται ολοένα και περισσότερο η άφιξη μεταναστών και προσφύγων στη χώρα. Την ίδια στιγμή, τα ΜΜΕ και η αντιπολίτευση προσπαθούν να εκμεταλευτούν και να αναδείξουν το γεγονός, σε μία ανευ προηγουμένου ξενοφοβική, τρομοκρατική προπαγάνδα η οποία έχει μόνο στόχο τη δημιουργία κλίματος φόβου και αβεβαιότητας. Στο ίδιο κλίμα με τα ΜΜΕ και τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί, αρνητική εντύπωση προκαλεί το ρεσιτάλ ξενοφοβίας που έδωσε ο δήμαρχος Μήλου, Γ. Δαμουλάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Την ώρα που η Υπουργός μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου έκανε έκκληση για να δωθεί αποκεντρωμένα λύση στο πρόβλημα της μεγάλης εισροής προσφύγων από χώρες της Μέσης Ανατολής όπου μένεται πόλεμος, ο κύριος Δαμουλάκης απάντησε μη μπορώντας να κρύψει την άγνοιά του για το πρόβλημα, μεταθέτοντας την κουβέντα στο πεδίο των τουριστικών επιχειρήσεων. Ακόμη, μετέφερε μία ψευδή εικόνα δήθεν επικράτησης «χάους» και «πανικού» στα νησιά λόγω των μεταναστών, όπου έχουν προκαλέσει πλήγμα στον τουρισμό.
Σημειωτέον ότι ο αριθμός των μεταναστών στη Μήλο αλλά και στην πλειοψηφία των νησιών είναι πάρα πολύ μικρός και εξαντλείται σε μετανάστες από το κύμα της δεκαετίας του ’90 οι οποίοι έχουν αφομοιωθεί πλήρως στο κοινωνικό σύνολο. Είναι αδύνατο, λοιπόν, να κατανοήσουμε κατά ποιο τρόπο γίνεται αντιληπτό το χάος που περιγράφει ο κύριος δήμαρχος.
Μιλώντας για «αυτό το κύμα λαθρομεταναστών ή όπως άλλως θέλουμε να τους βαφτίσουμε», μπόρεσε να χωρέσει μέσα σε μία φράση όλο το μηδενιστικό, ρατσιστικό φόβο. Τόσο εκείνος όσο και οι βουλευτές του κόμματος που τον στήριξε, φαίνεται να μη γνωρίζουν ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είναι λαθραία και πως ο όρος «λάθρομετανάστες» είναι αναντίστοιχος φιλελεύθερων καθεστώτων. Αλλά αυτά μπορεί να είναι και λεπτομέρειες όταν από κάθε πλευρά τονίζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος μεταναστών που φτάνει στη χώρα μας είναι πρόσφυγες πολέμου.
Οι πρόσφυγες κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στη ζωή τους και τη χώρα τους. Έφυγαν και ξέρουν ότι δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω. Ξέρουν ότι δε θα βρουν τίποτα πίσω. Αντιμετώπισαν το πιο σκληρό πρόσωπο του ολοκληρωτισμού και στερήθηκαν βίαια την καθημερινότητά τους και τους δικούς τους ανθρώπους για να σωθούν. Το μόνο που θέλουν είναι μια καινούρια καθημερινότητα. Οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν στην Ελλάδα, με σκοπό να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης και να βρουν τους συγγενείς τους. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε πως η Ευρώπη δεν είναι και τόσο αθώα για τους πολέμους στη Μέση Ανατολή. Αν είμαστε ενάντια στον πόλεμο είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τους ανθρώπους αυτούς που φτάνουν σε μια χώρα, στην οποία οι ναζί είναι το τρίτο κόμμα του κοινοβουλίου.
Αν κάτι συνιστά συκοφάντηση για τη χώρα, αυτό είναι οι μετανάστες που στιβάζονται στα κέντρα κράτησης, κρατούνται παρανόμως και στερούνται την ελευθερία τους χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα. Οι ρατσιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις, οι δολοφονίες της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. και το ποσοστό της τάξης του 6,92% που έλαβε στις εκλογές. Η εικόνα των φυλακών και η καταστρατήγηση θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων μέσα σε αυτές. Αυτά μάλιστα. Είναι συκοφάντηση.
Ο φιλόξενος κύριος Δαμουλάκης φαίνεται ότι φέρεται καλά στους ξένους μόνο όταν αυτοί είναι πηγή εσόδων για τις τουριστικές επιχειρήσεις.  
Κυριακή Κολιαράκη
Μαρινίκη Κολιαράκη