Στην εκπομπή των Καμπουράκη και Οικονομέα στο Mega,  μίλησε η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά , η οποία  όπως ανέφεραν οι παρουσιαστές, μετά από απαίτηση των κατοίκων και  των αναγκών που έχουν  προκύψει λόγω της  συνεχόμενης εισροής μεταναστών, αποφάσισε να δημιουργήσει χώρο υποδοχής προσφύγων σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2014 για την δημιουργία ενός κέντρου ανθρωπιστικής προσφοράς είπε η κυρία Καμμά. Ο χώρος αυτός θα προσφέρει στους ανθρώπους που φτάνουν στο νησί ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, αλλά παράλληλα μέσα από μια οργανωμένη δομή θα προστατεύσουμε και την δημόσια υγεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το οικόπεδο που θα  χρησιμοποιηθεί για τον χώρο φιλοξενίας,παραχωρήθηκε από οικογένεια του νησιού, μετά την κόντρα δήμου- εκκλησίας η οποία αρνήθηκε να παραχωρήσει ένα παλιό στρατόπεδο- διότι επρόκειτο για…αλλόθρησκους, προχώρησε σε αυτή την κίνηση συμμεριζόμενοι την αγωνία και την προσπάθειά που καταβάλλεται, όπως εξήγησε η δήμαρχος Τήλου.