ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΕΡΤ3: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους «τέσσερις» υπό απόλυση της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!



www.asyntaxtostypos.org- αναδημοσίευση

Μαρτίου 26, 2015 
«Συνεπής» στις φιλομνημονιακές πολιτικές της η εργοδοσία της Μακεδονικής Εκτυπωτικής συνεχίζει να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο ο μακρύς κατάλογος των ανέργων ανθρώπων του Τύπου: Αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρο τέσσερις εργαζόμενους-δημοσιογράφους  της εφημ. «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Οι Μπάμπης Μπίκας, Κώστας Κεκελιάδης, Βασίλης Πάγκαλος και Κώστας Σιαμέλης υπερασπίστηκαν το εργασιακό δικαίωμα της συνέχισης αμοιβής τους σύμφωνα με όσα ισχύουν στις ΣΣΕ και το καταστατικό της ΕΣΗΕΜΘ (όπως και των άλλων Ενώσεων Συντακτών), αλλά τελικά έπρεπε να «πληρώσουν» γι’αυτό. Λίγο πριν την κατάθεση του σ/ν για τις ΣΣΕ, εκβιάζονται με καταφανώς εκδικητική απόλυση αν δεν υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.

Οι απολύσεις, μαζικές ή μεμονωμένες, σε δημόσια ή ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης, έχουν το ίδιο απαίσιο πρόσωπο της βαρβαρότητας.

Έχοντας ζήσει στο πετσί μας τις συνέπειες των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών και μέτρων, γνωρίζοντας πολύ καλά την αγωνία και την ανασφάλεια της ανεργίας, εμείς, οι (ακόμα απολυμένοι) αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, κομμάτι πλέον, εδώ και περίπου 22 μήνες, του πλατιού μετώπου κινημάτων και συλλογικοτήτων που προέταξαν την αξιοπρέπεια αντί της παραίτησης, της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους τέσσερις δημοσιογράφους της εφημερίδας «Μακεδονία». Τους θεωρούμε αδέρφια μας και ως τέτοια θα τους υπερασπίσουμε.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των σχεδιαζόμενων απολύσεων που βαθαίνουν το «μαύρο» στο χώρο της ενημέρωσης

Η αλληλεγγύη και η ενότητα είναι τα όπλα μας. Και σκοπεύουμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΤ3