ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Διαμαρτυρία της ΣΕΑΑΝ στα ΚΕΠΑ!

"ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"   ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ο σφαγιασμός των αναπήρων απ' τα ΚΕΠΑ δε σταματά στην εκτίμηση της αναπηρίας αλλά επεκτείνεται και σε περιπτώσεις που υπάρχει θετική απόφαση. Την παραπάνω καταγγελία έκαναν χτες μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), στη διάρκεια παράστασης στη Διεύθυνση Αναπηρίας του ΙΚΑ.
Οι εκπρόσωποι της ΣΕΑΑΝ, με συγκεκριμένα στοιχεία, απέδειξαν ότι διευθυντές κάνουν αναιτιολόγητες προσφυγές σε βάρος θετικών αποφάσεων απόδοσης της αναπηρίας με αποτέλεσμα και να ταλαιπωρούνται οι ανάπηροι αλλά και να μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς σύνταξη.
Αλλη περίπτωση ταλαιπωρίας προκύπτει από τεχνικά προβλήματα, που, ενώ έπρεπε να αντιμετωπίζονται επί τόπου απ' τις επιτροπές, κάνουν τον κύκλο μέχρι τη διοίκηση και την παραπομπή ξανά στην τοπική επιτροπή, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ανάπηροι. Επίσης, κάποιοι «που έχουν κοπεί» και ζητούν επανεξέταση, τους γίνεται η υπόδειξη να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό - διαδικασία απαγορευτική, λόγω οικονομικής αδυναμίας. Τέλος, η ΣΕΑΑΝ έθεσε το θέμα των ηλικιωμένων αναπήρων. Π.χ., ένας ΕΒΕ, που με το προηγούμενο καθεστώς αναπηρίας έπαιρνε σύνταξη, τώρα που άλλαξε η εκτίμηση και είναι σε προχωρημένη ηλικία, δεν μπορεί να ανοίξει το μαγαζί του, ούτε και ο οικοδόμος σε τέτοια ηλικία μπορεί να επιστρέψει στην οικοδομή. Απ' την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης αναπηρίας επιχείρησε να εξωραΐσει και να συγκαλύψει την κατάσταση.