ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Εισαγγελική παρέμβαση για την «κίτρινη μαφία στον Πειραιά»!

"Η Εφημερίδα των Συντακτών"
αναδημοσίευση

Η δράση της σπείρας χρονολογείται από το 2004 και περιλαμβάνει απειλές και επιθέσεις εναντίον οδηγών ταξί που δεν κατέβαλαν «εκβιαστικά κόμιστρα» | Eurokinissi
Να διερευνηθούν οι καταγγελίες που κάνουν λόγο για «κίτρινη μαφία», που εκβιάζει ταξιτζήδες στον Πειραιά, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Η εντολή της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού της χώρας δόθηκε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Ευάγγελο Ζαχαρή, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», ενώ η  έρευνα παραγγέλλεται ενδεχομένως και για την καθυστέρηση από πλευράς δικαστικών αρχών. 

Πριν από δύο χρόνια αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, σχημάτισαν δικογραφία στην οποία διαπίστωναν οργανωμένη εγκληματική ομάδα που λυμαίνεται εκβιαστικά την πιάτσα των ταξί της Ακτής Ξαβερίου. Στην «κίτρινη συμμορία» υπάρχουν χαρακτηριστικά που δημιουργούν την εντύπωση ότι υπάρχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ενώ υπήρξαν «τάγματα εφόδου» και επαφές ενός τουλάχιστον εμπλεκομένου με στελέχη της Χρυσής Αυγής.    
Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της αστυνομίας: Η δράση της σπείρας χρονολογείται από το 2004 και περιλαμβάνει απειλές και επιθέσεις εναντίον οδηγών ταξί που δεν κατέβαλαν «εκβιαστικά κόμιστρα», στελεχών της Τροχαίας, συνδικαλιστών του ΣΑΤΑ και «εκφοβιστική μήνυση» εις βάρος αστυνομικού διευθυντή. Επίσης για ύποπτη συμπεριφορά υπαλλήλου του ΟΛΠ για τη τήρηση της σειράς προτεραιότητας στην πιάτσα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην σχετική δικογραφία υπάρχουν 15 κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας και εκβίαση, ενώ εμπεριέχονται δεκάδες καταθέσεις μαρτύρων και θυμάτων εκβιασμού.  Διατυπώνεται, πάντως, και αιχμή με τον ισχυρισμό ότι δεν έχει υπάρξει καμιά δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση και δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης των εμπλεκομένων.