ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Λιμενικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα- Με την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούν πολίτες και ένστολοι!!!

Ακατάλληλο και ετοιμόρροπο το κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου
Μετεγκατάσταση ζητούν οι λιμενικοί και όχι εμβαλλωματικές λύσεις

www.patris.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ                 Του Θάνου Περβολαράκη

Το σταυρό τους κάνουν όταν μπαίνουν, όσο παραμένουν εκεί και όταν βγαίνουν από το ακατάλληλο από όλες τις απόψεις κτίριο όπου στεγάζεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, οι λιμενικοί οι οποίοι υπηρετούν εκεί.

Το κτίριο, η ηλικία του οποίου ξεπερνάει τα 60 χρόνια, είναι, δυστυχώς ένας πραγματικός κίνδυνο, για πολίτες και εργαζόμενους, ενώ η εικόνα του και μόνο, ειδικά το τελευταίο διάστημα που η εγκατάλειψή του είναι εμφανής, αποτελεί μια ντροπή για τον τουρίστα που βρίσκεται σε ένα από τα πλέον επισκέψιμα σημεία της πόλης.
Λιμενικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα. Μέτρα που δεν θα είναι επισκευές - «μπαλώματα» όπως και στο παρελθόν, αλλά άμεσες και οριστικές λύσεις. Μια από αυτές θα ήταν η μεταστέγαση των υπηρεσιών του ΚΛΗ σε άλλους χώρους, οι οποίοι θα ήταν πιο κατάλληλοι για τη φιλοξενία των εργαζομένων αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Μόνο που τέτοιοι χώροι παρά την έρευνα των αξιωματικών του Λ.Σ. δεν υπάρχουν και οι οποίες σκέψεις υπάρχουν στην παρούσα φάση τουλάχιστον οδηγούν σε αδιέξοδο.

Η «Π» έχοντας στη διάθεσή της φωτογραφικό υλικό που φανερώνει την επικινδυνότητα και την ακαταλληλότητα του κτιρίου απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Γιώργο Δραμητινό για το θέμα.
Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των λιμενικών Ανατολικής Κρήτης μάς είπε ότι το κτίριο δεν είναι μόνο επικίνδυνο για την ασφάλεια των εργαζομένων, είναι επίσης ανεπαρκές και ακατάλληλο για να στεγάσει τις υπηρεσίες. «Τι να σας πω; Εάν κάποιος έρθει θα δει ότι πέφτουν οι σοβάδες από τους τοίχος και από τη σκάλα. Θέλει επισκευή, μία καλή συντήρηση, γιατί έχει χρόνια να γίνει κάτι τέτοιο. Οι εξωτερικές σκάλες είναι επικίνδυνες και πραγματικά είμαστε τυχεροί που δεν έχει τραυματιστεί κανείς. Σε έναν δυνατό σεισμό όμως δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι μόνες εργασίες που έχουν γίνει ήταν εργασίες βαψίματος. «Επίσης, οι υπάλληλοι είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο λόγω της στενότητας των χώρων. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουν αρχίσει και πέφτουν οι σοβάδες. Ο καθένας μπορεί να δει αυτό που λέω, εάν έρθει από την είσοδο της Λιμενικής Αστυνομίας ή από την εξωτερική σκάλα, από την πλευρά του Κούλε.»

Ερωτηθείς για το βαθμό επικινδυνότητας του μάς είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι μηχανικός για να γνωρίζω πόσο επικίνδυνο είναι, αυτό που γνωρίζω είναι ότι έχει ζητηθεί από την τοπική ηγεσία η άμεση επισκευή του».

Ο κ. Δραμητινός τονίζει τέλος ότι εδώ και περίπου ένα μήνα έχουν τοποθετηθεί εξωτερικά του λιμεναρχείου σκαλωσιές, προκειμένου να γίνουν εργασίες, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Το κτίριο σύμφωνα με στελέχη του Λ.Σ που μίλησαν στην «Π» ανήκει στον Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου. Η κατασκευή του χρονολογείται πριν από το 1950, καθώς υπάρχει φωτογραφία από εκείνη τη χρονιά που το δείχνει να στέκει εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις του ΟΛΗ είναι να κατεδαφιστεί, μιας και η πλήρης αποκατάστασή του είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά και δαπανηρή.