ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ο ΕΔΟΕΑΠ απαντά στον Αργύρη Ντινόπουλο!


Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014
www,greektv-com.blogspot.gr
αναδημοσίευση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ κ. ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ


Με αφορμή δημοσιεύματα αλλά και ανακοινώσεις του βουλευτή και Υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ επισημαίνει τα ακόλουθα:Ο κ. Ντινόπουλος υπέβαλε την 27/6/2013 αίτημα το οποίο αναφέρει : «Σας παρακαλώ να ανακαλέσετε την αίτησή μου για προαιρετική ασφάλιση και να προβείτε σε διακανονισμό των οφειλών μου στον κλάδο ασθενείας». Την ίδια ημέρα, μέσω εκπροσώπου του, υπέβαλε αίτημα για ασφάλιστρο ανεργίας το οποίο υπέγραψε αντ’ αυτού ο εκπρόσωπός του. Για να υποβληθεί το συγκεκριμένο αίτημα θα πρέπει να συνοδεύεται και από συγκεκριμένα δικαιολογητικά. Στην προκειμένη περίπτωση υποβλήθηκαν μαζί με το αίτημα συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα από τον κ. Ντινόπουλο «Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης» και το τελευταίο εκκαθαριστικό του σημείωμα.
Στην υπεύθυνη δήλωση η οποία συνυπεβλήθη με την αίτηση ασφαλίστρου ανεργίας την οποία υπογράφει ο ίδιος ο κύριος Ντινόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι : «Οι εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία είναι από την αυτασφάλιση που πληρώνω στον ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ». Ο κ. Ντινόπουλος ουδέποτε από το 2008 κατέβαλε εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ. Παρά το γεγονός αυτό και ενώ γνώριζε ότι δεν καταβάλλει εισφορές, έκανε χρήση των Υπηρεσιών Υγείας του Οργανισμού.
Ο κ. Ντινόπουλος υπέβαλε αίτηση προαιρετικής ασφάλισης στον ΕΔΟΕΑΠ τον Μάρτιο του 2009 η οποία εγκρίθηκε από το Δ.Σ. το Δεκέμβριο του ιδίου έτους με αναδρομική ισχύ. Ειδοποιήθηκε δε εγγράφως για τις οφειλές του και τις προσαυξήσεις που συνεπάγεται η μη έγκαιρη καταβολή εισφοράς προαιρετικής ασφάλισης. Στο διάστημα των τεσσάρων ετών , δεν κατέβαλε καμία εισφορά και στη συνέχεια υπέβαλε αίτημα ανάκλησης της συγκεκριμένης αίτησης.
Ο κ. Ντινόπουλος την 15 Ιουλίου 2013 υπέβαλε αίτηση να του χορηγηθεί βεβαίωση πως είναι ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ ώστε να εξαιρεθεί από το Ταμείο Πρόνοιας Δικηγόρων. Η βεβαίωση ουδέποτε του χορηγήθηκε ενώ διερευνάται αν είχε δικαίωμα ασφάλισης και χρήσης των υπηρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ σε περίπτωση που ήταν ασφαλισμένος για ασθένεια στο Ταμείο Νομικών.
Οι υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ αναζήτησαν επί μήνες λύση στα αιτήματα που υπέβαλε ο κ. Ντινόπουλος με πνεύμα καλής θέλησης όπως συμβαίνει με κάθε ασφαλισμένο του Οργανισμού.
Στην συνεδρίαση της 15ης Οκτωβρίου του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ ο Πρόεδρος εισήγαγε το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη. Παρουσιάστηκαν στο Δ.Σ. δύο σενάρια υπολογισμού των οφειλών του κυρίου Ντινόπουλου (ένα με ασφάλιστρο ανεργίας αναδρομικά και ένα με βάση την 28η ασφαλιστική κλάση του ΙΚΑ) και διακανονισμός οφειλής σε 48 δόσεις. Επίσης κατατέθηκε γνωμοδοτικό σημείωμα του νομικού συμβούλου του Οργανισμού Καθηγητή κ. Δημ.Μέλισσα . Μέλη του ΔΣ ζήτησαν συγκεκριμένες διευκρινίσεις από τις οποίες προέκυψε ότι υπήρχαν κενά στην εισήγηση του θέματος και ο Πρόεδρος ως έχει δικαίωμα από το καταστατικό ανέβαλε την συζήτηση του θέματος.
Στη συνεδρίαση της 22ας Οκτωβρίου το θέμα του κ. Ντινόπουλου δεν είχε τεθεί στην Ημερήσια Διάταξη του Δ.Σ. Μετά από αίτημα του Γενικού Γραμματέα με το οποίο συντάχθηκαν αλλά έξι μέλη του Δ.Σ. (απουσίαζε στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο ο κ. Γιάννης Αγγέλης ) ο Πρόεδρος έβαλε το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη.
Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ μετά από μακρά συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα:

Α) Απορρίπτεται η από 27/6/2013 αίτηση του κου Ντινόπουλου για την ανάκληση της προαιρετικής ασφάλισης καθώς στο επίμαχο διάστημα προκύπτει ότι ο ίδιος και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς του έκαναν χρήση των παροχών ασθενείας του Ταμείου.
Β) Να καταλογιστεί το ποσό της προαιρετικής ασφάλισης που δεν κατέβαλε ο κ. Ντινόπουλος με τις νόμιμες προσαυξήσεις καθώς έκανε χρήση των υπηρεσιών υγείας.
Γ) Να κληθεί εγγράφως ο κ. Ντινόπουλος να προσκομίσει βεβαιώσεις από το Ταμείο Νομικών για την ασφαλιστική του κατάσταση αλλά και όποιο άλλο στοιχείο του ζητηθεί και να διευκρινίσει βάσει ποιων νομοθετικών διατάξεων αιτείται τη συνέχιση της ασφάλισης στον ΕΔΟΕΑΠ. Σε περίπτωση που τα στοιχεία που θα προσκομιστούν δεν δικαιολογούν τη συνέχιση της ασφάλισης του κ. Ντινόπουλου στον ΕΔΟΕΑΠ αυτή θα διακοπεί.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ