ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΓΩΓΕΣ στρατιωτικών: Αρχίζει ο "πόλεμος"!

 Δείτε όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται
www.onalert.gr
αναδημοσίευση
16.09.2014 | 23:03
Η μάχη των αγωγών στρατιωτικών κατά της κυβέρνησης αρχίζει. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών μετά από συνεννόηση με τον νομικό της σύμβουλο Γιώργο Αντωνακόπουλο έχουν ετοιμάσει ενημερωτικό σημείωμα για όλα όσα χρειάζονται για όποιον θέλει να καταθέσει αγωγή.Όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μπορείτε να τα βρείτε   ΕΔΩ

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣ αναφέρει:

Η απροθυμία που επιδεικνύει η Ελληνική Πολιτεία στην υποχρέωση συμμόρφωσης με το σκεπτικό και διατακτικό της γνωστής σε όλους μας υπ. αριθ. 2193/2014 απόφασης της Ολομελείας του ΣτΕ, με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών μας από 1-8-2012 έως σήμερα, δημιουργεί τον κίνδυνο πλημμελούς συμμόρφωσης, υπό την έννοια της μεγαλύτερης ή μικρότερης μη απόδοσης των οφειλομένων, κατ΄ εφαρμογή μιας νέας νομοθετικής ρύθμισης.


Το Δημόσιο έπρεπε να έχει ήδη καταβάλει το σύνολο των οφειλομένων ή τουλάχιστον να έχει δεσμευτεί νομοθετικά (και όχι με απλές διακηρύξεις) ότι θα το πράξει. Επειδή, όμως, λόγω της στάσης της ηττηθείσας στην ακυρωτική δίκη Ελληνικής Πολιτείας, δεν γνωρίζουμε αν και σε ποιο μέτρο θα αποδώσει στους δικαιούχους το σύνολο των οφειλομένων, γεννάται η ανάγκη της κατά το δυνατόν εξασφάλισης των απαιτήσεων, μέσω της άσκησης αγωγής. Η διαφορά είναι ότι θετική απόφαση επί της αγωγής αποτελεί εκτελεστό τίτλο κατά του Δημοσίου, το οποίο θα πρέπει πλέον να συμμορφωθεί, υπό την απειλή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης.

Προφανώς, αν η Πολιτεία αποδώσει το σύνολο των οφειλομένων μέχρι την εκδίκαση της αγωγής, αυτή θα χάσει το αντικείμενό της. Αυτό θα το σταθμίσει ο καθένας ατομικά. Η κατάσταση είναι δυστυχώς θεσμικά πρωτοφανής και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.
Κατόπιν των ανωτέρω, η Ομοσπονδία μας αποφάσισε και έδωσε τη σχετική προς τούτο εντολή στο νομικό της σύμβουλο, κ. Γεώργιο Αντωνακόπουλο, λόγω της επιτυχημένης από μέρους του μέχρι σήμερα εκπροσώπησης, όπως προχωρήσει σε κατάθεση αγωγών από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αιτηθούν σχετικά.

Προς τούτο ο κ. Αντωνακόπουλος απέστειλε στην Ομοσπονδία μας ενημερωτικό σημείωμα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα απαιτηθούν για την υπόψη αγωγή και το κόστος αυτής της διαδικασίας, με 3 συγκεκριμένες δυνατότητες.
Τονίζεται ότι οι συνάδελφοι που ήδη κατέβαλλαν 10,00 € κατά την αρχική διαδικασία προσβολής της απόφασης του ΑΝΥΠΟΙΚ ενώπιον του ΣτΕ, θα καταβάλλουν το ποσό το οποίο θα επιλέξουν μειωμένο κατά 10,00 €.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Πρέπει και από αυτή τη διαδικασία να βγούμε ενωμένοι και νικητές. Βρισκόμαστε στο τέλος. Δεν θα πρέπει να κάνουμε πίσω. Πιθανολογείται ότι, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των προσφευγόντων, τόσο μεγαλύτερη πίεση θα ασκηθεί και για συντομότερη και πιο κοντά στο δεδικασμένο του ΣτΕ νομοθετική λύση. Προσβλέπουμε στη βοήθειά σας. Δείξτε για μια ακόμη φορά εμπιστοσύνη στην Ομοσπονδία μας και στις Περιφερειακές Ενώσεις μέλη της, στις οποίες σας καλούμε να εγγραφείτε.