Ο Εμπορικός Σύλλογος Μούδρου, μετά τις εξελίξεις στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του νησιού μας, εκφράζει την ανησυχία του για τις “φήμες για την μείωση των δρομολογίων με την Β. Ελλάδα και την Μυτιλήνη” και καλεί τους υπεύθυνους να επανεξετάσουν αυτή την περίπτωση.

Ειδικότερα ο Σύλλογος αναφέρει τα παρακάτω:

Μετά από τις απροσδόκητα θετικές εξελίξεις για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του Β. Αιγαίου και τα ελπιδοφόρα μηνύματα επίλυσης του, έρχονται να τις επισκιάσουν φήμες για την μείωση των δρομολογίων με την Β. Ελλάδα και την Μυτιλήνη.
Απευθυνόμαστε σε κάθε νόμιμη αρχή για επανεξέταση τέτοιας περίπτωσης, δεδομένου ότι η μείωση περαιτέρω των δρομολογίων με την πρωτεύουσα του νομού, δεν θα είναι απλά τροχοπέδη στην ανάπτυξη του νησιού, αλλά εγκυμονεί και την περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Λημνιών μίας και λόγω των μνημονιακών μέτρων για συρρίκνωση του κράτους, ο Λημνιός πολίτης υποχρεούται συχνά να επισκέπτεται για ιατροφαρμακευτικές, φορολογικές και διοικητικές υποχρεώσεις την Μυτιλήνη. Συστρατευόμαστε σε κάθε πρωτοβουλία των αρχών για επίλυση των χρόνιων θεμάτων του Β. Αιγαίου“.