ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Απορρίφθηκε η προσφυγή της «Coca Cola» σε βάρος των απεργών!!!

www.902.gr
αναδημοσίευση

Παρ, 29/08/2014

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η «Coca Cola» σε βάρος των απεργών στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν απεργία για πάνω από 330 ημέρες, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για κλείσιμο του εργοστασίου. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, οι εργάτες έχουν καλέσει σε μποϋκοτάζ των προϊόντων της εργοδότριας εταιρείας
Πέρα όλων των άλλων μέτρων για τον τερματισμό της απεργίας, η πολυεθνική κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, επικαλούμενη σημαντική οικονομική και ηθική βλάβη. Το δικαστήριο, όμως, έκρινε ότι η προσφυγή της «Coca Cola» θα πρέπει «να απορριφθεί ως νόμω αβάσιμη δεδομένου ότι το μποϋκοτάζ, το οποίο γίνεται για ιδεολογικούς, πολιτικούς, θρησκευτικούς λόγους, κείται εκτός του Ν. 146/1914, επειδή στερείται σκοπού ανταγωνισμού και γίνεται από πρόσωπα που δεν μετέχουν στην ανταγωνιστική διαδικασία. Θεωρείται δε ως νόμιμη απόρροια του ατομικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης (άρθρο 14 του Συντάγματος)».
Σύμφωνα με την απόφαση, «το μποϋκοτάζ στο οποίο προτρέπουν το καταναλωτικό κοινό, δεν έχει ως σκοπό τον ανταγωνισμό αλλά την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και την επαναπρόσληψη των απολυθέντων εργαζομένων, ήτοι αποτελεί μέσο πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού». Η απόφαση κατά των απολύσεων στο εργοστάσιο της Θέρμης αναμένεται τον Οκτώβρη.