ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΑΝΟΙΞΤΕ την ΕΡΤ, ΤΩΡΑ !

unnamed 3

Η νεοφασιστική συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου λίγο πριν καταρρεύσει παταγωδώς, ψάχνει σανίδα σωτηρίας στις συνήθεις συστημικές εφεδρείες ενώ ταυτοχρόνως εξαπολύει την τελική της επίθεση σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών, ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων μας, του ακηδεμόνευτου δημόσιου λόγου, της δημόσιας περιουσίας και κάθε έννοιας δημοκρατίας.

Η λαϊκή απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας προς την εξουσία, είναι μία: ΑΝΟΙΞΤΕ την ΕΡΤ, ΤΩΡΑ! Έπειτα από 15 μήνες αταλάντευτου αγώνα (την 11η του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 15 μήνες «μαύρου») η απαίτηση για ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ΕΡΤ στη βάση που έχουν θέσει οι ίδιοι οι απολυμένοι/αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι είναι πλέον ώριμη στην κοινωνική συνείδηση. (Διαβάστε ΕΔΩ το ομόφωνο κείμενο-πρόταση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3 όπου διατυπώνεται με σαφήνεια η «επόμενη ημέρα» της ΕΡΤ).
Ήρθε η ώρα να τους αποκαθηλώσουμε από το βάθρο της εξουσίας!
Ο ηρωικός αγώνας των απολυμένων/εργαζομένων της ΕΡΤ που διαφύλαξαν τη δημόσια περιουσία επί 15 ολόκληρους μήνες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ της ΕΡΤ στα νύχια των αρπακτικών της συγκυβέρνησης εκπέμποντας κανονικό 24ωρο ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, οδεύει προς τη νίκη! Ποτέ δεν αποδεχτήκαν τις παράνομες απολύσεις τους. Σε αυτόν τον πολύμηνο αυτοδιευθυνόμενο αγώνα, ΑΥΤΟΙ, οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, έκαναν πράξη το ξεθώριασμα του «μαύρου». Οι αλλεπάλληλες δικαιώσεις στα δικαστήρια, το καθεστώς αναξιοκρατίας και το άδειασμα της κυβερνητικής-κρατικής ΝΕΡΙΤ από την EBU, η αναζωπύρωση του ελληνικού και του διεθνούς φιλο-ΕΡΤικού κινήματος, η συνεχής ενδυνάμωση του εκπεμπόμενου ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ σε κάθε γωνιά της χώρας και η μετάδοσή του σε ολόκληρο τον κόσμο,  αναδεικνύουν την οικτρή κυβερνητική αποτυχία φίμωσης της ελεύθερης φωνής των αγωνιζόμενων εργαζομένων/απολυμένων της ΕΡΤ.
Το πείραμά σας κύριοι της συγκυβέρνησης, ΑΠΕΤΥΧΕ! Το δόγμα του σοκ, πέθανε! Οι εργαζόμενοι Δεν συναίνεσαν, δεν υποτάχτηκαν, δεν έγιναν δηλωσίες, συνέχισαν να υπηρετούν το λαό και τις ανάγκες του, δεν προσκύνησαν. Τώρα ήρθε η ώρα να ξεκουμπιστούν οι συγκυβερνώντες από το σβέρκο του ελληνικού λαού! Αρκετά τους ανεχτήκαμε! Ως τελευταία πράξη παραδοχής του τραγικού της ΛΑΘΟΥΣ να παίξει με τις αγωνίες, την αξιοπρέπεια και τη φωνή ενός ολόκληρου λαού, η μαύρη συγκυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα στο παλλαϊκό αίτημα: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΤΩΡΑ!
Η συνεπής αγωνιστική στάση των ΟΡΘΙΩΝ εργαζομένων της ΕΡΤ έχει απο-δείξει πως όσο καθυστερεί το τυπικό άνοιγμα της ΕΡΤ, αυτοί, οι ΟΡΘΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, θα συνεχίσουν να τους ταράζουν τον ύπνο. Το σημαντικότερο όλων είναι να συνεχίσουν να το κάνουν και τώρα και μετά, απέναντι σε κάθε πολιτική ή άλλη εξουσία που θα επιχειρήσει να τους εξαπατήσει, να αυθαιρετήσει σε βάρος του λαού και να ποδηγετήσει την ελεύθερη δημόσια ενημέρωση από το μόνο δημόσιο Μέσο Ενημέρωσης της χώρας, την ΕΡΤ.
ΑΝΟΙΞΤΕ την ΕΡΤ, ΤΩΡΑ!