ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Με προειλημμένη απόφαση, το δικαστήριο της Θάσου καταδίκασε, 20 ναυτεργάτες με ποινή 8 μήνες φυλάκιση, κατηγορώντας τους για παρακώλυση συγκοινωνιών, επειδή υπερασπίστηκαν την Πανελλαδική απεργία!



ΠΕΜΕΝ  -  ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ  -  ΠΕΕΜΑΓΕΝ  -  ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΝΕΡΓΩΝ  ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Πρόεδρος και Εισαγγελέας αμφισβητούσαν την Πανελλαδική Απεργία που είχαν εξαγγείλει ΓΣΕΕ – ΠΝΟ, παρότι καταρρίφθηκε το κατηγορητήριο, ο τραγέλαφος ήταν  αναφέροντας ως επιχείρημα για να ρίξουν ευθύνες στους απεργούς ναυτεργάτες ότι παρεμπόδισαν σε «κοινόχρηστη εγκατάσταση» την καβοδεσία, αγνοώντας ότι υπεύθυνοι για την καβοδεσία δεν είναι οι ναύτες, αλλά οι καβοδέτες του λιμένα που δεν υπάρχουν και αυθαιρετούν στην Θάσο εφοπλιστές, λιμεναρχεία κά.  


          Στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Θάσου, κατ’ εντολή του εφοπλιστή Μητσόπουλου και σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές, έχει εξαπολυθεί προκλητικά, οργανωμένη επιχείρηση παρέμβασης στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Η επόμενη δικαστική υπόθεση γίνεται στις 27 Οκτώβρη 2014, αυτή που δεν εκδικάστηκε χτες (η τρίτη που ήταν να γίνει) ορίστηκε για τις 22-6-2015, ενώ ακολουθούν σωρεία μηνύσεων σε βάρος των ναυτεργατών και του σωματείου τους, για να τσακίσουν το σωματείο, την συνδικαλιστική οργάνωση, το δικαίωμα στην απεργία.

          Αέρα στα πανιά της αυθαιρεσίας και της ασυδοσίας της εταιρείας Μητσόπουλου είναι ότι δήλωναν χαρακτηριστικά: «δεν υπάρχει ΣΣΕ, δεν υπάρχει Δ.Σ 180 για τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των ναυτεργατών, ότι έχουν ενσωματωθεί στην M.L.C 2006 (Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας) και έχουν καταργηθεί.

          Κυβέρνηση – ΥΝΑ – Λιμεναρχεία, δεν είδαν, δεν άκουσαν για την σωρεία παραβιάσεων στην γραμμή Καβάλας - Θάσου  και το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας που έχουν επιβάλει με την βία και την τρομοκρατία.

          Αυτή η απόφαση έρχεται να προστεθεί στο πογκρόμ ποινικών διώξεων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στο ταξικό εργατικό κίνημα που αγωνίζεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ε.Ε, που με την ανταγωνιστικότητα και την τρομοκρατία, οικοδομούν  εργασιακά γκέτο με εργαζόμενους, χωρίς ΣΣΕ και κοινωνικοασφαλιστική προστασία.

          Ο αγώνας των ναυτεργατών, των εργαζομένων, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν κρίνεται και δεν θα κριθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.



Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

  

          Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, επιβάλλεται να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στον δρόμο του ταξικού αγώνα, με οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων, για την ανάπτυξη πολύμορφων αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, που κατακρεουργεί το σύνολο των δικαιωμάτων μας.

           

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ



24 ΙΟΥΝΗ 2014