Παρουσία πλήθος κόσμου παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Πειραιά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ηΕλπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, όπως επίσης και ο Βαγγέλης Μαρούπας,γραμματέας της ΤΕ Πειραιά της ΚΟΑ του ΚΚΕ (στο τέλος επισυνάπτεται το ψηφοδέλτιο στον Πειραιά).
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι Γιάννης Δεληγιάννης, νυν δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αμμοβολιστών - Καθαριστών και υποψήφιος σύμβουλος, ο Γρηγόρης  Μόφορης, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, η Μαργαρίτα Ρεΐση,πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, ο Ηλίας Σαλπέας, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και ο Σάββας Τσιμπόγλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.
Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση ο Θανάσης Παφίλης τόνισε:
«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών του Μάη. Είναι μια σημαντική εκλογική μάχη και πρέπει τις ημέρες που μένουν να τη δώσουμε με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα πείσμα και αισιοδοξία. Με μεγαλύτερο άνοιγμα στο λαό, στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Με εμπιστοσύνη στην πολιτική του Κόμματος, που όχι μόνο δικαιώνεται, αλλά αποτελεί ελπίδα για το λαό.
Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης, συστράτευσης στήριξης του ΚΚΕ στην εργατική τάξη του Πειραιά, στους εργαζόμενους στο λιμάνι, στα ναυπηγεία, στα καράβια, σε άλλες επιχειρήσεις, στους χιλιάδες ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων».
Επιπλέον αναφέρθηκε στα επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας που προβάλλουν το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση», λέγοντας:
• Να αγωνιστούμε για την προστασία των ανέργων, την αύξηση μισθών και συντάξεων, τη σταθερή και μόνιμη δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα.
• Να παλέψουμε ενάντια στις κατασχέσεις της κατοικίας των ανέργων και των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών, για μέτρα ανακούφισης από το βρόχο των δανείων και των τόκων.
• Να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης και απαλλαγής των ανέργων και των καταχρεωμένων νοικοκυριών από τη φοροληστεία και τα χαράτσια.
• Να πρωταγωνιστήσουμε στην πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση, Υγεία, Πρόνοια, Πολιτισμό, Αθλητισμό για όλους. Για να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς σταθμούς, με μόνιμους παιδαγωγούς και χωρίς τροφεία.
• Να διεκδικούμε έργα και υποδομές για αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρικά, πυροπροστασία, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της Αττικής.
• Να παλέψουμε για την κατάργηση των διοδίων. Για αποκλειστικά δημόσιες, ασφαλείς, φθηνές συγκοινωνίες που θα καλύπτουν το σύνολο των συγκοινωνιακών αναγκών της Αττικής, με μέτρα δωρεάν μετακίνησης ανέργων, μαθητών, σπουδαστών, ΑμΕΑ.
• Να μπούμε μπροστά στην πάλη ενάντια στην παράδοση των παραλιών, των δασών και του νερού στα μονοπώλια. Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, του σιδηρόδρομου, της Ενέργειας και κάθε άλλης δημόσιας επιχείρησης. (Στο τέλος επισυνάπτεται ολόκληρη η ομιλία του Θ. Παφίλη)
Στην ομιλία της η Ελπίδα Παντελάκη μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Στον Πειραιά συγκρούονται δύο κόσμοι! Από τη μία ο κόσμος του μόχθου και της βιοπάλης για την επιβίωση και από την άλλη ο κόσμος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων... Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το κριτήριο της ψήφου του λαού του Πειραιά, ο οποίος πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι σε κάθε υποψηφιότητα και να κρίνει αν οι θέσεις του κάθε συνδυασμού υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες ή τις αντιστρατεύονται.
Γι’ αυτό τον καλούμε να ψηφίσει με βάση τα πραγματικά ταξικά του συμφέροντα. Να απαντήσει και με την ψήφο του στην επίθεση που δέχεται από το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ, το πολιτικό τους προσωπικό στους δήμους, στις περιφέρειες και την Ευρωβουλή και τα τσιράκια του συστήματος, τη φασιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή.
Στο επόμενο διάστημα θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας το μήνυμα και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκό σπίτι.
Ψηφίζουμε ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!! Είναι εγγύηση ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα, αταλάντευτα στην υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων». (Στο τέλος επισυνάπτεται ολόκληρη η ομιλία της Ελπίδας Παντελάκη).
Με αναφορά στην απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε τους απεργούς χαλυβουργούς άρχισε την παρέμβασή του ο Βαγγέλης Μαρούπας σημειώνοντας ότι «αυτή η απόφαση είναι ενδεικτική του τι ανάπτυξη επιδιώκει το κεφάλαιο. Ανάπτυξη που όπου δεν περνά η ενσωμάτωση, όπου οι εργαζόμενοι δε σκύβουν το κεφάλι, θα συνοδεύεται από την καταστολή».
Αναφερόμενος ειδικά στον Πειραιά σημείωσε ότι «οξύνεται η διαπάλη ανάμεσα στα μονοπώλια για παράδειγμα στο θέμα του λιμανιού και της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Υπάρχει διαπάλη ανάμεσα σε δυο βασικά σχέδια ιδιωτικοποίησης, αυτό της πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ που φέρνει η κυβέρνηση και αυτό που μιλά για μακροχρόνιες παραχωρήσεις χρήσεων του λιμανιού σε μονοπώλια και το υποστηρίζουν, τμήμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΧΑ, ενώσεις εργοδοτών στον Πειραιά, οι σημερινές αρχές των παραλιακών δήμων (Πειραιάς, Κερατσίνι - Δραπετσώνα, Πέραμα, Σαλαμίνα)». Τόνισε ότι «σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να δούμε και την υποψηφιότητα Μώραλη, δηλαδή να δούμε ότι ακόμα πιο άμεσα εμπλέκονται οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματίες για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους».
1 / 15