ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Τιμήθηκαν από το Λιμεναρχείο τρεις λιμενικοί κι ένας πολίτης για τον αλτρουισμό τους...

http://www.mycitynet.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


ΣΧΟΛΙΟ PEIRATIKOU REPORTAZ:
 Η ΦΥΣΙΚΗ ΗΓΕΣΙΆ ΕΧΕΙ ...ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.





 ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
 ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΜΠΟΤΙΝΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ
ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ, ΑΝΤ. ΠΙΤΣΟΥΛΑΚΗ.
ΝΕΑ ΗΘΗ.ΝΕΑ ΕΘΙΜΑ!!!

Πόπη Χριστοδουλίδου
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Αναστασία Φύσσα

Τρεις λιμενικοί κι ένας πολίτης τιμήθηκαν σήμερα το πρωί σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για την αυτοθυσία και τον αλτρουισμό που επέδειξαν διασώζοντας συνανθρώπους μας.
 Μάλιστα στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης βρέθηκε σήμερα στο Βόλο ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Πλοίαρχος Παν. Μποτίνης μαζί με τον ναύαρχο ε.α. κ. Πιτσουλάκη.
Στην σύντομη ομιλία του,  ο Λιμενάρχης Πλοίαρχος Μαν. Κανάλης, τόνισε ότι οι τρεις βαθμοφόροι του Λιμενικού κι ο συμπολίτης μας έθεσαν ο καθένας τη ζωή του σε ενδεχόμενο κίνδυνο για τη σωτηρία συνανθρώπων μας που είχαν ήδη εκτεθεί σε σοβαρότατο κίνδυνο.
 Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Λειτούργησαν προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες και συνεισέφεραν για το καλό των συνανθρώπων συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διάσωση της ζωής του.
Σκοπός της σημερινής βράβευσης είναι αφενός η αναγνώριση η ανάδειξη και η προβολή τέτοιων σημαντικών πράξεων ως ελάχιστη ηθική ικανοποίηση και αφετέρου η ευαισθητοποίηση όλων μας ένστολων και πολιτών για την ανάγκη έμπρακτης συνδρομής μας στο πλαίσιο της εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου».
Ειδικότερα με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας κι Αιγαίου απονεμήθηκε το ναυτικό μετάλλιο Β’ Τάξης με το αντίστοιχο δίπλωμα στη συζύγου του συμπολίτη μας Σπ. Προκοπίου, (ο ίδιος απουσίαζε στο εξωτερικό), καθώς στις 5 Μαρτίου 2009 απεγκλώβισε και διέσωσε έναν συνάνθρωπό μας μετά από πτώση του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού προβλήτα Βόλου.
Επιπλέον τιμήθηκε ο επικελευστής Νικ. Μέλλιος καθώς την ίδια ημέρα 5 Μαρτίου 2009 απεγκλώβισε και διέσωσε μαζί με τον κ. Προκοπίου το άτομο που έπεσε με το Ι.Χ.Ε.του στη θάλασσα.
 Τιμήθηκε ο επικελευστής Αθαν. Καραγεώργος καθώς στις 20 Ιουλίου 2009 διέσωσε από πνιγμό έναν συνάνθρωπό μας μετά από πτώση στη θαλάσσια περιοχή επιβατικού λιμένα Βόλου
 και τέλος τιμήθηκε κι ο κελευστής Αχιλ. Γιαννούλας, ο οποίος στις 25 Ιανουαρίου 2010 διέσωσε από πνιγμό έναν συνάνθρωπό μας μετά από πτώση του επίσης στη θαλάσσια περιοχή του επιβατικού λιμένα Βόλου.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ομιλία του Διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος κ. Θοδ. Κλιάρη για διαρθρωτικά, οργανωτικά και θέματα καθημερινότητας