ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΕΑΛΣ εξαίρει την προσπάθεια των συναδέλφων που διαχρονικά βοήθησαν στην αντιμετώπιση και την προώθηση των διαδικασιών για την επίλυση των κρίσιμων αυτών προβλημάτων...


Αριθμ. Πρωτ.: 55/13 21-11-2013

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΑΛΣ: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ - ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ


 Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι δυο σημαντικά ζητήματα που για πολλά χρόνια ταλάνιζαν το ΛΣ και τα στελέχη του, εκείνα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και των οφειλομένων οδοιπορικών εξόδων, φαίνετε να αντιμετωπίζονται σε μεγάλο βαθμό.

 Συγκεκριμένα σήμερα ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ότι: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
 α) Ολοκληρώθηκε η ενταλαματοποίηση του συνόλου των υγειονομικών δαπανών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέχρι τέλους του 2012. 
Τα εντάλματα πληρωμής απεστάλησαν στις αρμόδιες ΔΟΥ προς πληρωμή και από την πλευρά των δικαιούχων, απαιτείται πλέον η επικοινωνία με τις κατά τόπους ΔΟΥ, ώστε να ενημερωθούν για την διαδικασία πληρωμής τους. 
 β) Σημαντικό μέρος των δαπανών για το έτος 2013 θα ενταλματοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους ενώ οι υπόλοιπες έως τον Απρίλιο 2014 σύμφωνα με τη δέσμευση του Κου Υπουργού
 γ) Αναλαμβάνετε πρωτοβουλία από την πλευρά της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας ώστε οι κατά τόπους Φαρμακευτικοί Σύλλογοι να εμπιστευτούν και πάλι το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ και να χορηγήσουν εκ νέου φάρμακα στα στελέχη του. 

 ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ α) 
Οι οδοιπορικές δαπάνες που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες για τα έτη 2006-2009 θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την Έννοια Αρχή Πληρωμών έως 15/12/2013. β) Οι οδοιπορικές δαπάνες για τα έτη 2012-2013 ενταλματοποιούνται με γρήγορους ρυθμούς και μέρος αυτών θα εξοφληθεί μέχρι την 15/12/2013 ενώ για τις υπόλοιπες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έως τον Απρίλιο του 2014 σύμφωνα επίσης με δέσμευση Κου Υπουργού.
 Η ΠΕΑΛΣ εκφράζει την ικανοποίησή της για την θετική 
αυτή εξέλιξη, εξαίρει την προσπάθεια των συναδέλφων που διαχρονικά βοήθησαν στην αντιμετώπιση και την προώθηση των διαδικασιών για την επίλυση των κρίσιμων αυτών προβλημάτων.
 Παράλληλα επισημαίνει την καταλυτική συνεισφορά της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας και την αποφασιστικότητα που επέδειξε στην επίλυσή τους.

  Για το Δ.Σ.
 Ο Πρόεδρος 
  Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ
 Ο Γενικός Γραμματέας
 Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ