ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Κρατάτε μικρό καλάθι!


Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και  Αιγαίου το Δ.Σ της Ομοσπονδίας
Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 16/07/2013, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, στο οποίο παρευρέθη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης.
Ετέθησαν από την πλευρά μας στον κ. Υπουργό αναλυτικά όλα τα ανοιχτά θέματα που αφορούν το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα στελέχη του με ειδικότερα αυτά του Μισθολογίου, τις Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, των απαιτούμενων ρυθμίσεων για ελεγκτήριο δαπανών, πλεύσιμα, κατ΄ έτος προσλήψεις, επέκταση μάχιμης πενταετίας, ασφάλιση Τεχνικών Αξιωματικών, επανακαθορισμού επιδομάτων κινδύνου, κατηγοριοποίηση Σχολής Λιμενοφυλάκων, αναδιάρθρωση υπηρεσιών κτλ., υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η βραδύτητα επίλυσης τους και η κωλυσιεργία που παρατηρείται δημιουργεί πρόσθετο βάρος και λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και σωρευτικά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός αφού αναγνώρισε ότι χάρη στην αυτοθυσία των ένστολων έχει κρατηθεί η χώρα όρθια στην κρίση, με αποτελέσματα ζηλευτά ακόμη και συγκρινόμενα με αντίστοιχα προ κρίσης, τόνισε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην γίνουν άλλες περικοπές στους μισθούς μας και για τον λόγο αυτό έχει ήδη επεξεργασθεί σχέδιο εξεύρεσης των αντιστοίχων ποσών από την μείωση  εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Στην συνέχεια, απαντώντας στα υπόλοιπα θέματα που τέθηκαν ανέφερε σχετικά:

Α) Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη: Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ για την επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου των υγειονομικών δαπανών και της ταχύτερης αποπληρωμής, κινούμενοι παράλληλα στην κατεύθυνση δημιουργίας ελεγκτηρίου δαπανών στο Υπουργείο μας.

Β) Προσλήψεις: Η πρόσληψη νέων στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. θα αποτελέσει ανάσα στην υποστελέχωση του σώματος, καθώς επίσης βάζει οριστικό τέλος στήν παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί σχετικά με επικείμενες διαθεσιμότητες-απολύσεις-εθελούσιες εξόδους κ.α.

Κύρια όμως τοποθετήθηκε για την ανάγκη δημιουργίας Ακαδημίας Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. με στόχο οι προσλήψεις να γίνονται κατ΄ έτος, μέσω Πανελληνίων εξετάσεων από το επόμενο κιόλας διδακτικό έτος, σταδιακή κατάργηση της σχολής Υπαξιωματικών με την εκ των έσω κάλυψη της αντίστοιχης κατηγορίας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για αναβαθμισμένη εκπαίδευση και αποτελεσματικότητα του Σώματος.

Γ) Πλεύσιμα - Ασφάλιση Τεχνικών Α/Ξ - Επέκταση μάχιμης πενταετίας είναι θέματα για τα οποία δεν έχει ενημερωθεί, τα οποία όμως θα εξετάσει και δεσμεύθηκε να μας ενημερώσει για τις όποιες εξελίξεις αφού απαίτηση μας είναι αυτές να κατατεθούν σε σχέδιο νόμου.

Δ) Αναπροσαρμογή των επιδομάτων κινδύνου: Για το θέμα θα συνεννοηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να συνυπογραφεί η απαιτούμενη Κ.Υ.Α για την ίση μεταχείριση των δικαιούχων με τις αντίστοιχες κατηγορίες των Ε.Δ.

Ε) Σε σχέση με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών δεσμεύθηκε ότι αρχές φθινοπώρου θα έχει τελειώσει η επεξεργασία αυτή και θα μας δοθεί αντίγραφο του σχεδίου ώστε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να καταλήξουμε σε μια κοινή και ρεαλιστική λύση που θα κάνει το Λ.Σ. λειτουργικό και ευέλικτο.

Επίσης μας ενημέρωσε ότι υπέγραψε το σχέδιο Π.Δ για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας μέχρι την 31-7-12, δηλ. πριν τις περικοπές των αποδοχών μας, στο Τ.Α.Λ.Σ.

Ακόμη ζήτησε την συνδρομή μας στην προβολή του έργου του Σώματος, αναγνωρίζοντας τις μέχρι τώρα δικές μας ενέργειες στον τομέα αυτό.

Τέλος από την συνάντηση διαπιστώσαμε ότι υπάρχει κοινός τόπος πάνω στα μεγάλα προβλήματα και στις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν για την επίλυση τους, διατηρώντας όμως απο την πλευρά μας το δικαίωμα να είμαστε επιφυλακτικοί και ανήσυχοι μέχρι να δούμε τα πρώτα ουσιαστικά και πραγματικά μετρήσιμα δείγματα, αφού και στο παρελθόν είχαμε περιπτώσεις όπου ο αρχικός ενθουσιασμός δεν είχε την αναμενόμενη συνέχεια.