ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Μακάρι!

16/07/2013
http://www.tovima.gr
www.neaplefsi.gr

αναδημοσίευση
Βαρβιτσιώτης: «Δεν θα γίνει μείωση μισθών και συντάξεων στους Λιμενικούς»
Στόχος η δημιουργία Ακαδημίας και εισαγωγής σπουδαστών μέσω πανελληνίων εξετάσεων.

Δεν έχει ζητηθεί καμία μείωση προσωπικού στο υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ δεν υφίσταται ενδεχόμενο επιπλέον μείωσης μισθών και συντάξεων, ειδικότερα για τους ένστολους, ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.
Ειδικότερα ο υπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «αν η χώρα έχει κρατηθεί σε περίοδο κρίσης, αυτό οφείλεται στην αυτοθυσία των ενστόλων» και πρόσθεσε πως: «Θα είμαι απόλυτος σύμμαχός σας, ώστε να μην κοπεί ούτε μισό ευρώ». Επιπλέον, εκδήλωσε την πρόθεση για διάθεση στα ταμεία του Λιμενικού σημαντικού τμήματος από το τέλος πλόων.
Στη συνέχεια της τοποθέτησης του, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσλήψεων στο Λιμενικό Σώμα μέσα στο 2013 «με τρόπο πλήρους διαφάνειας και αξιοκρατίας».
Έθεσε παράλληλα ως προσωπικό στόχο την δημιουργία Ακαδημίας Λιμενικού, καθώς και την θεσμοθέτηση της εισαγωγής των επιτυχόντων σε αυτήν μέσω πανελληνίων εξετάσεων.
«Το Λιμενικό Σώμα, έχοντας καταγράψει μια πολυετή προσφορά, χρειάζεται να έχει τη δική του παραγωγική σχολή, ώστε να αποκτήσει την επιπλέον θεσμική θωράκιση που του αναλογεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο πρόβλημα των ιατροφαρμακευτικών δαπανών, που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Λ.Σ. , σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει ήδη ενέργειες για την επίλυσή του.
Στο τέλος της συνάντησης ο υπουργός ζήτησε από τους λιμενικούς «...να συμβάλλετε με "καλές ειδήσεις". Θέλω περισσότερο χαμόγελο και εξυπηρέτηση προς τον πολίτη. Θέλω σε κάθε λιμάνι άρτιες υπηρεσίες στον κόσμο. Αυτή, άλλωστε, είναι η εικόνα μας προς τα έξω. Εγώ, από την πλευρά μου, θέλω να κάνω τις συνθήκες που εργάζεστε καλύτερες, ώστε και εσείς καλύτερα να συνεχίσετε την αποστολή σας»...