ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Αγωνίζονται για την ανέλκυση του «SEA DIAMOND»!

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
 
"ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"
αναδημοσίευση

Κινητοποιήσεις στο νησί χτες και σήμερα
Με δυναμική συγκέντρωση χτες το μεσημέρι στην πλατεία των Φηρών οι κάτοικοι του νησιού της Σαντορίνης έδωσαν το δικό τους στίγμα στη «μαύρη επέτειο» του τραγικού ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου «SEA DIAMOND του ομίλου «ΛΟΥΗ».
Το πλοίο, λόγω και των σοβαρών προβλημάτων που είχε σε ό,τι αφορά στην αξιοπλοΐα του, στις 5 Απρίλη του 2007 έπεσε σε ύφαλο μισό μίλι από το λιμάνι της Σαντορίνης και τη νύχτα προς την 6η Απρίλη βούλιαξε στον κόλπο της Καλντέρας λίγα μέτρα από το λιμάνι. Απολογισμός, 2 αγνοούμενοι επιβάτες και από τότε απροσδιόριστη θαλάσσια ρύπανση της περιοχής και όχι μόνο.
Τη χτεσινή συγκέντρωση των κατοίκων της Σαντορίνης, διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή που συγκρότησαν κάτοικοι και φορείς του νησιού από την επομένη κιόλας του ναυαγίου, διεκδικώντας ανέλκυση και απομάκρυνση του πλοίου.
Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Βαγγέλης Σιγάλας, περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου του ΚΚΕ, ο οποίος ανέφερε ότι το ναυάγιο δεν είναι ξεκομμένο από τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης, της ΕΕ, που για την κερδοφορία του εφοπλιστικού κεφαλαίου, επιβάλλει την πιο άγρια εκμετάλλευση στους ναυτεργάτες, όπως φάνηκε και με τις συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν στο πλοίο, απειλεί την προστασία της ανθρώπινης ζωής και το περιβάλλον. Επισήμανε ότι ο αγώνας των κατοίκων για την ανέλκυση του ναυαγίου είναι ανάγκη να συνεχιστεί πιο αποφασιστικά και άρρηκτα συνδεδεμένος με την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Ο δήμαρχος της Θύρας Νίκος Ζώρζος επισήμανε την ανάγκη να ανελκυστεί το ναυάγιο καταγγέλοντας την επί 6 χρόνια κοροϊδία σε βάρος των κατοίκων. Ο Λουκάς Λιγνός, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, ανέφερε ότι το φράγμα που υπάρχει στην περιοχή δεν είναι ικανό να συλλέξει τους τοξικούς ρύπους που διαφεύγουν από το ναυαγισμένο πλοίο με τεράστιες συνέπειες στο θαλάσσιο περιβάλλον.