ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

"Κάθε μέρα έξω από το ΥΕΘΑ" - Εργαζόμενοι του Σκαραμαγκά, κηρύσσουν πόλεμο!

www.onalert.gr
αναδημοσίευση

Σε διαρκή “πόλεμο” καλεί η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η οποία αποδεκνύεται η πλέον σκληρή και μαχητική έναντι της κυβέρνησης. Σε μία ανακοίνωση-καταπέλτη χαρακτηρίζει “παρωδία” τη συνάντηση που έγινε τη Τρίτη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ,καταγγέλει τον ιδιοκτήτη Ισκαντάρ Σάφα και τελικά καλεί σε καθημερινή συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας και το Μέγαρο Μαξίμου!Όλη η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ναυπηγείων που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις:

“Συνάδελφοι, άλλη μια συνάντηση-παρωδία εκτυλίχθηκε την Τρίτη στο ΥΠΕΘΑ. Η ηγεσία του υπουργείου, μας αντιμετώπισε ξανά ως απειλή, παρατάσσοντας εκατοντάδες ένοπλους φρουρούς στο προαύλιο και στο κτήριο του υπουργείου. Την ίδια ώρα κανείς από την κυβέρνηση δεν ενοχλείται για την εκβιαστική και προκλητική συμπεριφορά του «επενδυτή» κ. Σάφα και της άφαντης διοίκησης της εταιρίας, οι οποίοι έχουν καταπατήσει όλες τις συμβατικές τους υποχρεώσεις (ασφάλιση Υ/Β κ.α) και έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα, αφού μας χρωστούν δεδουλευμένα, επίδομα άδειας, δώρο Χριστουγέννων και άλλα.

Ο ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος μας είπε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για διαπραγμάτευση με την εταιρία. Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε, τα πράγματα δεν θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος Απριλίου. Επιπλέον οι νομικοί του Υπουργείου αφού πρώτα μας υπέδειξαν να προβούμε σε αγωγές εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου (κατάσχεση εις χείρας τρίτων), ώστε να πληρωθούμε για τα δεδουλευμένα μας απευθείας από το Δημόσιο, τώρα μας λένε ότι αυτό δεν γίνεται. Είτε μας κοροιδεύουν είτε δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Εμείς του είπαμε ότι σε κάθε περίπτωση, ζημιωμένοι είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι που σε δέκα ημέρες κλείνουμε έναν ολόκληρο χρόνο ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ και το ΠΝ, που βλέπει τα Υ/Β να σαπίζουν στα υπόστεγα των ΕΝΑΕ.

Συνάδελφοι, ο χρόνος κυλάει εις βάρος μας. Δεν υπάρχει άλλη υπομονή όταν τα σπίτια μας βγαίνουν σε πλειστηριασμό, όταν όλοι οι λογαριασμοί είναι απλήρωτοι, όταν έχουμε έναν ολόκληρο χρόνο να πάμε μεροκάματο σπίτια μας, όταν κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί τίποτα.

Όλες οι παρατάξεις είναι υποχρεωμένες έστω και τώρα να κάνουν ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για την επερχόμενη Γ.Σ. Προτάσεις για να βγούμε από το σημερινό τέλμα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στην ίδια λάθος τακτική. Όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε υποχρεωμένοι να παρευρεθούμε, για να ενημερωθούμε και να αποφασίσουμε με διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες για το τι θέλουμε. Δεν πρέπει να είναι μια τυπική Γ.Σ για τα μάτια του κόσμου.

Η πρόταση που κάναμε εμείς στο τελευταίο Δ.Σ του Σωματείου (29/3), είναι η πρόταση μας για την Γ.Σ:

Α) ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (το προσωπικό ασφαλείας σταματά να προσέρχεται για τις βάρδιες άμεσα). Έτσι διεκδικεί με τον καλύτερο νομικά τρόπο, όλα τα δεδουλευμένα του έως σήμερα. Επιπλέον η εταιρία είναι υποχρεωμένη να τους καταβάλει τις αποδοχές και για ολόκληρο το χρονικό διάστημα που διαρκεί η επίσχεση της εργασίας τους. Επιτέλους ας σταματήσει ο κ. Σάφα και η κυβέρνηση να κρύβονται πίσω από το φιλότιμο των εργαζόμενων

Β) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κλείσιμο των δρόμων, έξω από το ΥΕΘΑ και το ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ έως ότου δοθεί η λύση

Γ) ΑΝΟΙΧΤΟ Δ.Σ στο χώρο του Ναυπηγείου κάθε Δευτέρα για επανεκτίμηση της κατάστασης

Χορτάσαμε από ασυντόνιστες ενέργειες και άσκοπες κινητοποιήσεις που γίνονται για να γίνονται και δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Χορτάσαμε από νομικές συμβουλές που μας οδήγησαν στον λάθος δρόμο. Πρέπει να δούμε ΠΟΙΟΣ ΕΦΤΑΙΞΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ και να αντιδράσουμε ΑΜΕΣΑ-ΔΥΝΑΜΙΚΑ-ΝΟΜΙΜΑ. Δυστυχώς ούτε το Υπουργείο, ούτε βέβαια και η διοίκηση της εταιρίας ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους. Όσοι παίζουν με το ψωμί μας και με τις οικογένειες μας θα μας βρουν απέναντι τους.

Το Δ.Σ της ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ”