ΠΕΑΛΣ: Επιστολή στον κ. Α/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. για οδοιπορικά νέων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ


Αριθμ. Πρωτ. 65/12

ΠΡΟΣ: κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Αντιναύαρχο Λ.Σ. ΜΠΑΝΤΙΑ Δημήτριο 

ΚΟΙΝ.: ΥΝΑ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΠ-ΔΙΧΕΔΑΠ-ΔΟΣΠΑ
ΣΠ

Κύριε Αρχηγέ,
Όπως γνωρίζετε, προ ημερών, αποφοίτησαν από την Σ.Ν.Δ. οι νέοι Σημαιοφόροι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τοποθετήθηκαν σε διάφορες υπηρεσίες ανά την επικράτεια. 

Δυστυχώς, όπως και προφορικά σας είχαμε ενημερώσει, επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας ότι για τους εν λόγω Αξιωματικούς δεν είχε προβλεφθεί η δέσμευση σχετικής πίστωσης, ώστε να δοθούν οι οφειλόμενες προκαταβολές έναντι οδοιπορικών εξόδων.

Με δεδομένο ότι οι εν λόγω νέοι Αξιωματικοί δεν θα πληρωθούν έως τα τέλη Ιανουαρίου 2013, σύμφωνα με υφιστάμενο σχεδιασμό των υπηρεσιών, γίνονται εύκολα αντιληπτές οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτοί οι νέοι επαγγελματίες να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που προκύπτουν από την μετάθεσή τους, σε συνδυασμό με την ένταση της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει το σύνολο των ελληνικών οικογενειών.

Η διοικητική μέριμνα και επιμελητεία για άλλη μια φορά δεν υπάρχει για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι αυτονόητες υποχρεώσεις της πολιτείας αλλά και των διοικούντων «μεταχρονολογούνται».

Σας καλούμε να δώσετε τις απαραίτητες οδηγίες- εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση χορήγηση της οφειλόμενης προκαταβολής, αλλά και για την επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών πληρωμής των νέων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ     Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ