κ. Κωστή ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ  

ΚΟΙΝ.: Γρ. κ. Α/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Κύριε Υπουργέ,

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. πτυχιούχων των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ή πρώην Α.Δ.Σ.Ε.Ν. 

ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ,
 ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ!
Συγκεκριμένα, η αναστάτωση οφείλεται στο περιεχόμενο εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με το οποίο ζητείται ουσιαστικά από το Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. η αναπροσαρμογή προς τα κάτω, μετά από πενήντα και πλέον χρόνια, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας που ελάμβαναν έως σήμερα τα ως άνω στελέχη.
Για την «οφειλόμενη» αυτή ενέργεια επικαλείται την διάταξη της παρ.1 άρθρο 4 του ΝΔ 4219/1961 (ΦΕΚ Α171/61), σύμφωνα με την οποία ο χρόνος φοίτησης στις Α.Δ.Σ.Ε.Ν  και Α.Ε.Ν, δεν αναγνωρίζεται για τη χορήγηση χρόνου επιδόματος υπηρεσίας σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθόσον οι προαναφερόμενες σχολές δεν χαρακτηρίζονται ως ανώτατες.

Μετά τα παραπάνω και επειδή όπως ενημερωθήκαμε οι οικονομικές υπηρεσίες έχουν δρομολογήσει περικοπές, άμεσα, από τον προσεχή μήνα, σας καλούμε να αναλάβετε αφενός πρωτοβουλία παγώματος της διαδικασίας έως την αποσαφήνιση του θέματος που προέκυψε και αφετέρου την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας με την συμπλήρωση των κείμενων σχετικών διατάξεων για την αποκατάσταση μιας μεγάλης αδικίας που αφορά το σύνολο των συγκεκριμένων στελεχών.

Στην απόφασή σας αυτή, παρακαλούμε ληφθεί υπόψη ότι τα υπόψη στελέχη αποτελούν την προμετωπίδα του επιχειρησιακού βραχίονα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ           Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ