ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

"Εφυγε" ο δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης- Ηταν μόνο 61 χρόνων!

http://tvxs.gr/news/
αναδημοσίευση

19:03, 05 Μαρ 2012

Σε νοσοκομείο των ΗΠΑ, όπου νοσηλευόταν, πέθανε σήμερα, σε ηλικία 61 χρονών, ο δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης, ένα από τα πιο δραστήρια και δυναμικά στελέχη της τοπικής Αυτοδιοίκησης στα νησιά του Αιγαίου. 
Ο Τάσος Αλιφέρης βρέθηκε ως αγροτικός γιατρός στο νησί της Τήλου αλλά αγάπησε τον τόπο και τους κατοίκους του και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο νησί. Εξελέγη πέντε φορές δήμαρχος και στην διάρκεια της παρουσίας του οδήγησε το νησί στον δρόμο της ανάπτυξης, δίνοντας καθημερινά μάχες για την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων του νησιωτικού χώρου.

Ο κ. Αλιφέρης ήταν ο πρώτος Έλληνας δήμαρχος που τέλεσε πολιτικό γάμο ατόμων του ιδίου φύλου. Η απόφασή του αυτή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις τους εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Διεκδικούμε να ανήκουμε στους πολίτες που σκοπός και πράξη της ζωής τους είναι η κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Διεκδικούμε να ανήκουμε στην ομάδα των ανθρώπων που χαίρεται όταν συμβάλλει στην ευτυχία των άλλων και θεωρεί αδιανόητο να αρνηθεί σε δυο ανθρώπους την άσκηση ενός δημοκρατικού τους δικαιώματος. Γι αυτούς κυρίως τους λόγους πραγματοποιήσαμε την τελετή του πολιτικού σας γάμου εδώ σήμερα. Και δεν μας αρκεί να σας ευχηθούμε αλλά απαιτούμε να είστε ευτυχισμένοι», σημείωνε κατά την τέλεση των πρώτων πολιτικών γάμων μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών στην χώρα μας.