ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

"ρέκβιεμ" του δημάρχου, τον Σεπτέμβρη: "Λυπάμαι αφάνταστα που απογοήτευσα τους μικρούς μου φίλους των 5 ετών και άνω που όπως κάθε Κυριακή και αυτή, θα με περιμένουν στην προβλήτα για την βόλτα μας με το ταχύπλοο!

www.nooz.gr

αναδημοσίευση

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών άφησε, νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο των ΗΠΑ, μία σπουδαία προσωπικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο δήμαρχος Τήλου, Τάσος Αλιφέρης, ο οποίος εκλεγόταν συνεχώς επί πέντε τετραετίες και ήταν από ένα τα πιο προβεβλημένα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο χώρο του Αιγαίου.

Στο νησί της Τήλου είχε βρεθεί ως αγροτικός ιατρός, αλλά αγάπησε τον τόπο και τους κατοίκους του, και έτσι αποφάσισε να παραμείνει μόνιμα.
Εκεί βρήκε το δικό του μετερίζι, από όπου έδωσε μάχες, που άλλοτε κέρδισε και άλλοτε έχασε.

Μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του ο Τάσος Αλιφέρης αγωνιζόταν για την επίλυση των προβλημάτων του νησιού.


Ένα από τα πολλά επιτεύγματα του ήταν ότι από τα μέσα της δεκαετίας του '90 κατάφερε να υπερδιπλασιαστεί ο πληθυσμός του ακριτικού νησιού, αξιοποιώντας αναπτυξιακά σχέδια, πρότυπα για όλη την Ευρώπη.

Ήταν δε ο πρώτος έλληνας δήμαρχος που τέλεσε πολιτικό γάμο ατόμων του ιδίου φύλου.

Ο Τ. Αλιφέρης γεννήθηκε στο Λάχιον Λακωνίας, σπούδασε ιατρική στη Σιένα της Ιταλίας ήταν παντρεμένος με τη Χρύσα και είχε αποκτήσει δύο παιδιά των Σπύρο και την Ανδρομάχη.

Ένα "ρέκβιεμ" που έγραψε ο ίδιος τον περασμένο Σεπτέμβριο...

"Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω συγνώμη από όσους αγαπούν την Τήλο και με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους για μία ολιγοήμερη ελπίζω απουσία από το νησί μας.
Τόσα χρόνια έχουμε μάθει πια πολύ καλά να δίνουμε μάχες κάθε είδους και κρισιμότητας και να βγαίνουμε νικητές.
Σ’ αυτή τη ζωή όμως μερικές απ’ αυτές φαίνονται μοναχικές. Όμως δεν είναι έτσι. Νιώθω ότι και πάλι είμαστε όλοι μαζί και γι’ αυτό σας ευχαριστώ.
Πρέπει να κάνω γνωστό ότι μου έδωσαν τη δυνατότητα να πάω σε εξειδικευμένα νοσηλευτικά κέντρα του εξωτερικού για καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζω.
Η απόφασή μου ήταν βέβαιη και αβασάνιστη, έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στους Έλληνες επιστήμονες, να παραμείνω στην Ελλάδα.
Για μια ακόμη φορά διαπιστώνω ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την Τήλο και θαυμάζουν αυτό που γίνεται στο νησί μας.

Όλοι αυτοί είναι μαζί μας και σ’ αυτή τη μάχη γιατί θέλουν να συνεχίζουμε μαζί αυτό το όμορφο ταξίδι στο μέλλον με αυτό το πλεούμενο με το όνομα «Τήλος» που εμπεδώνεται στη συνείδηση των πολιτών ως η κιβωτός αξιών και αρχών για τον άνθρωπο και την ευτυχία του με σεβασμό στο περιβάλλον.

Λυπάμαι αφάνταστα που απογοήτευσα τους μικρούς μου φίλους των 5 ετών και άνω που όπως κάθε Κυριακή και αυτή θα με περιμένουν στην προβλήτα για την βόλτα μας με το ταχύπλοο.
Θέλω να ξέρουν ότι και για μένα ήταν από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου και γι’ αυτό το ίδιο στενοχωριέμαι και εγώ αλλά υπόσχομαι να κάνω τα πάντα για να τις ξαναζήσουμε.
Σημασία όμως έχει ότι αυτά και τα γέλια τους που άφθονα σκορπούσαν στα ταξίδια μας πάνε την Τήλο στο μέλλον που ονειρευτήκαμε και αυτό μας δίνει ικανοποίηση, δύναμη και αισιοδοξία".