ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους στο blog skopelos-news.blogspot.com !


αναδημοσίευση

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Peiratikoi σας ευχόμαστε τώρα ακόμα πιο δυνατά !!!

Αθώοι οι τρεις δημοσιογράφοι

Τους είχε σύρει στα δικαστήρια ο εφοπλιστής Αγούδημος, επειδή τον χαρακτήρισαν «κακοπληρωτή»

Αθώοι κρίθηκαν χτες από το μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά οι τρεις δημοσιογράφοι Πόπη Χριστοδουλίδου, Χάρης Μπόλκας και Θανάσης Λαμπρόπουλος, που δικάστηκαν μετά από μήνυση του εφοπλιστή Αγούδημου. Η μήνυση για «εξύβριση» και «συκοφαντική δυσφήμιση» είχε υποβληθεί, επειδή οι τρεις δημοσιογράφοι του ναυτιλιακού ρεπορτάζ σε αναρτήσεις τους σε ιστολόγιο τον χαρακτήρισαν «κακοπληρωτή», «αφερέγγυο» και «καπετάν φέσι».

Να σημειώσουμε ότι ο εφοπλιστής Αγούδημος μόνο σε ένα από τα Ταμεία του ΝΑΤ, στον Κλάδο Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων (ΚΑΕΟ), σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μέχρι το 2009 όφειλε 6.616.326,17 ευρώ. Πρόκειται για τα τέλη υπέρ τρίτων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Τέλη που, ενώ η εταιρεία του εφοπλιστή τα εισέπραξε, τα παρακράτησε.

Οι τρεις δημοσιογράφοι κρίθηκαν αθώοι καθώς τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο απέδειξαν το ανυπόστατο των κατηγοριών. Ωστόσο, η δίκη αυτή αποτελεί δείγμα ότι υπάρχει σχέδιο για τη φίμωση και τρομοκράτηση όσων δημοσιογράφων αντιστέκονται και «τα βάζουν» με τους εφοπλιστές. Ενώ έρχεται να συμπληρώσει το σκηνικό της άγριας επίθεσης που έχουν εξαπολύσει όλοι οι εφοπλιστές μέσω των καναλιών τους, σε βάρος των δημοσιογράφων και, αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεών τους όπως είναι και η συγκυβέρνηση του «μαύρου μετώπου», απολύουν όποιον σηκώνει κεφάλι.

Μάρτυρες υπεράσπισης των δημοσιογράφων ήταν ο Θ. Ευαγγελάκης α' γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, ο Θ. Παπάς πρόεδρος του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, αλλά και ένας ναυτεργάτης που ήταν υπάλληλος της εταιρείας του Αγούδημου. Από τους μάρτυρες επιπλέον αναδείχθηκε και το θεσμικό πλαίσιο που έχει χτιστεί μέχρι σήμερα από όλες τις κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας, το οποίο λειτουργεί ως προστατευτικό δίχτυ για το εφοπλιστικό κεφάλαιο, ώστε να βγαίνει λάδι, ακόμα και για πολύνεκρα εγκλήματα όπως αυτό του «ΣΑΜΙΝΑ».