ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Λ.Σ: "Όμως οφείλουμε να στηλιτεύσουμε το ληστρικό κράτος που ξεσπά στους ένστολους, συρρικνώνοντας συνεχώς τις αποδοχές τους και κατ' επέκταση τις συντάξεις και το εφάπαξ βοήθημά τους, μη αντιλαμβανόμενο ότι οδηγεί στην απόγνωση και την απελπισία ανθρώπους που έχουν δώσει τη ζωή τους στην υπηρεσία της πατρίδος."...

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. - Τελευταία Νέα

Αποφάσεις Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού

Πειραιάς 19/12/11

Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του Μ.Τ.Ν. αποφάσισε για το επόμενο έτος τις παρακάτω μειώσεις.

Μείωση κατά 14% των μερισμάτων.

Αντίστοιχη μείωση κατά 14% στο ΒΟΕΑ

Οι μειώσεις στο ΕΚΟΕΜΝ δεν αφορούν το Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Για να αποφευχθούν στο μέλλον άλλες μειώσεις ή προβλήματα στην βιωσιμότητα του ταμείου πρέπει άμεσα να αναζητηθούν επιπλέον πόροι από πάσης φύσεως παροχή υπηρεσιών προς τρίτους προκειμένου η βιωσιμότητα του ταμείου να μην τίθεται εν αμφιβόλω και κάθε φορά να ζητούνται περικοπές από τους μερισματούχους.

Επίσης ζητάμε την παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή για την καταβολή των οφειλομένων εισφορών από τον Ο.Ν. όπου μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί.

Όπως επίσης ζητάμε να ανοίξει άμεσα το θέμα καταβολής των οφειλομένων από την παροχή υπηρεσιών προς τους Οργανισμούς λιμένων (ISPS).Θετική εξέλιξη για το ταμείο αποτελεί η τροποποίηση του Ν. 4024/11 όπου επετεύχθει η απόδοση της εισφοράς 1% αντί του ΟΑΕΔ υπέρ του Μετοχικού μας Ταμείου.


Επίσης θεωρούμε ορθή την λογική της διοίκησης του ταμείου για τις ως άνω περικοπές που θα αποκαταστήσουν την βιωσιμότητά του, γιατί δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι το ταμείο θα πρέπει να αντέξει το βάρος όλων των μερισματούχων του δηλ. όλων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχιακό δυναμικό του Π.Ν. και Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.
 

Όμως οφείλουμε να στηλιτεύσουμε το ληστρικό κράτος που ξεσπά στους ένστολους, συρρικνώνοντας συνεχώς τις αποδοχές τους και κατ' επέκταση τις συντάξεις και το εφάπαξ βοήθημά τους, μη αντιλαμβανόμενο ότι οδηγεί στην απόγνωση και την απελπισία ανθρώπους που έχουν δώσει τη ζωή τους στην υπηρεσία της πατρίδος.


Ακόμη από την πλευρά μας, δίνουμε την διαβεβαίωση σε όλους, ότι θα αγωνιστούμε σκληρά απέναντι σε όλους όσους προσπαθούν να υποτάξουν και να υποβαθμίσουν το ρόλο των ένστολων και δεν θα υποκύψουμε στην μαύρη προπαγάνδα που στήνεται ενόψει του νέου μισθολογίου για ανύπαρκτα επιδόματα, όπως το «επίδομα προπέλας» που πολλά μέσα αναπαράγουν το τελευταίο διάστημα.

Τέλος θα θέλαμε να εφιστίσουμε την προσοχή των συναδέλφων στην επιπόλαιη ανταλλαγή δήθεν πληροφοριών, για αλλαγές που δεν υφίστανται, που δημιουργούν όμως κλίμα για δεύτερες σκέψεις σε μείζονα θέματα όπως, οικονομικό, ασφαλιστικό κτλ.

Το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Δριβάκος Γεώργιος
Ο Γεν. Γραμματέας
Κατσίνας Σωτήριος