αναδημοσίευση
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011
Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ
Η επίθεση της κυβέρνησης στο εισόδημα και τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα δεν έχει τέλος.
Με το πολυνομοσχέδιο των Βενιζέλου, Ρέππα, Κουτρουμάνη και Μόσιαλου, που προωθείται για το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, επιχειρείται η ουσιαστική κατάργηση των ΣΣΕ στον δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ.
Επίσης επιχειρείται, περαιτέρω συρρίκνωση των μισθών των εργαζομένων με την παγκοσμίου πρωτοτυπίας καθιέρωση συλλογικού, για κάθε χώρο εργασίας, πλαφόν 1.900 ευρώ, ενώ, ταυτόχρονα, στον ιδιωτικό τομέα προωθείται η υπεροχή των επιχειρησιακών ΣΣΕ έναντι των κλαδικών. Ειδικά για τους δημοσιογράφους, αναγνωρίζοντας τις εκ των πραγμάτων ιδιομορφίες και ιδιαιτερότητες της εργασίας τους, με το σχέδιο νόμου επιχειρείται η δημοσιοϋπαλληλοποίησή τους, γεγονός που οδηγεί στη πλήρη εξάρτηση, υποβάθμιση και χειραγώγηση της ενημέρωσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μαζί με όλες τις Ενώσεις του χώρου των ΜΜΕ, θα αγωνιστεί με όλους τους εργαζόμενους, ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο της ισοπέδωσης, της κατάργησης δικαιωμάτων, που αποκτήθηκαν με αγώνες δεκάδων ετών, τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ και την υποβάθμιση του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης.

Να αποσυρθεί αμέσως το πολυνομοσχέδιο
Να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ, και Να προστατευθεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.
Αναρτήθηκε από mata.pap στις 5:23 μ.μ.