ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ» ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΕΙ ΑΠΡΌΣΚΟΠΤΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΌ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΌ ΈΡΓΟ ΤΗΣ !

του δημοσιογράφου-συγγραφέα,
Πέτρου Λινάρδου

Το άριστης τεκμηρίωσης κείμενο του έγκριτου δημοσιογράφου και εκλεκτού συναδέλφου κ. Νικ. Πηγαδά απεκάλυψε πόσο επιζήμια για τον πολιτισμό και την κοινωνία θα είναι η υποβάθμιση και πιθανότατα αναστολή έκδοσης του περιοδικού «Ναυτική Ελλάς»,  που, επί οκτώ και πλέον δεκαετίες προσφέρει, μακρυά από κάθε εκδοτικό υπολογισμό, ανεκτίμητες υπηρεσίες στο πνεύμα της ελληνικής Ναυτοσύνης, την ιστορική πορεία του Πολεμικού Ναυτικού – ως έκδοση της ευφήμως γνωστής Ελληνικής Θαλάσσιας Ενώσεως, φορέα Ν.Π.Δ.Δ., υπαγόμενο στο ΓΕΝ – αλλά και στο πνευματικό πολιτισμό μας , με κείμενα πολλαπλών επιπέδων γνώσης και εθνικής συνειδητοποίησης.
Επίσης έχει ως βασικό στόχο, από την υπό 80ετίας έναρξη της έκδοσής του τη στήριξη και ενθάρρυνση του ναυταθλητισμού, των σωματείων,  που έχουν ανάγκη και την καλλιέργεια των αθλημάτων του Υγρού Στίβου και της Θάλασσας.
Και όλα αυτά άνευ επιβάρυνσης του «κρατικού κορβανά».
 Για την ακρίβεια το αντίθετο.
Διακεκριμένοι πνευματικοί άνθρωποι, στην όλη πολιτιστική διαστρωμάτωση, έχουν καταθέσει – και δη ανιδιοτελώς – και καταθέτουν τους καρπούς της γνώσης και του ηθικού αναστήματος τους.
Αυτά τα ελάχιστα αντιπροσωπευτικά της «ταυτότητας» του ιστορικότατου εντύπου και αρκεί η κατάθεση εκτίμησης τόσων ναυάρχων του Π.Ν. οι οποίοι έχουν διατελέσει πρόεδροι της Ε.Θ.Ε. πιστοποιούν την κοινωνική και εθνική πολιτιστική αναγκαιότητα η «Ναυτική Ελλάς» να συνεχίσει την μεγάλη προσφορά της.