ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΟΛΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ !

Α Ν Ο Ι Χ Τ Η    Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η


Αθήνα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Προς: Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος
Κύριο Γεώργιο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών μας με πλήρη συνείδηση των ευθυνών που έχουν έναντι των χιλιάδων συναδέλφων που τα εμπιστεύονται και τα στηρίζουν στον συνδικαλιστικό τους αγώνα, απευθύνονται σε εσάς προσωπικά με την ύστατη ελπίδα ότι θα συμμεριστείτε την αγωνία μας και θα λάβετε τις αναμενόμενες από το σύνολο των ενστόλων καταλυτικές αποφάσεις για την περαιτέρω λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας.
Σας ακούσαμε Κύριε Πρωθυπουργέ να δηλώνετε από το βήμα της 76ης ΔΕΘ ότι «παραγωγική Ελλάδα σημαίνει σιγουριά και προστασία του πολίτη και ίδια δικαιώματα για όλους» και απαντήσατε στο ουσιώδες ερώτημα «Μπορούμε; Ασφαλώς μπορούμε και πρέπει».
Χωρίς να κάνετε καμία άλλη αναφορά στα Σώματα Ασφαλείας και στον πρωταρχικό τους ρόλο στις σημερινές πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες, μας αφήσατε με την πικρή γεύση των περικοπών του προϋπολογισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που έρχεται ευθέως να υπονομεύσει την ίδια τη δική σας πολιτική κατεύθυνση για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας σε όλη την επικράτεια, ως αναγκαίας προϋπόθεσης για την οικονομική ανάκαμψη και ευημερία του τόπου.
Πρέπει να γνωρίζετε Κύριε Πρωθυπουργέ ότι δεν απευθυνόμαστε σε εσάς για αιτήματα συντεχνιακού χαρακτήρα, αλλά διακατεχόμενοι κυρίαρχα από την τρομερή αγωνία που προκαλεί σε όλους μας το προδιαγραφόμενο ζοφερό μέλλον των Σωμάτων Ασφαλείας. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την πολιτική των περικοπών των δαπανών ενός υπουργείου που αποτελεί την τελευταία γραμμή άμυνας της κοινωνίας μας. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι την ώρα που επιβάλλεται η δημιουργία των προϋποθέσεων και των συνθηκών εκείνων για μια «επιθετική λειτουργία» όλων των εποπτευομένων από το Υπουργείο του Πολίτη Υπηρεσιών, εκδίδονται φιρμάνια και ντιρεκτίβες περί συντηρητικής τους λειτουργίας.
Διότι τι άλλο θα μπορούσε να είναι Κύριε Πρωθυπουργέ η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να ζητήσει από τα οικονομικά επιτελεία της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να διαμορφώσουν τον Προϋπολογισμό λειτουργίας τους για το προσεχές έτος 2012 χωρίς να υπερβούν συνολικά το ποσό του 1,7 δισεκατομμυρίου ευρώ, όταν αυτό το ποσό αντιστοιχούσε εξ ολοκλήρου μόνο για την κάλυψη των αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας πριν από τρία χρόνια (2008) και όταν το τρέχον έτος όλοι οι προϋπολογισμοί των προαναφερόμενων Οργανισμών αθροιστικά υπερβαίνουν το ποσό των 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ;

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Χωρίς να παραβλέπουμε τη ζοφερή πραγματικότητα της εθνικής μας οικονομίας θα θέλαμε να επανεξετάσετε την πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο Οικονομικών στον τομέα της Προστασίας του Πολίτη όχι μόνο διότι πλήττεται ευθέως η αξιοπιστία της λειτουργίας όλων των Οργανισμών ή διότι καταβαραθρώνεται το εισόδημα και των ενστόλων, αλλά κυρίως διότι στο μέλλον θα απαιτηθούν πολύ περισσότερα χρήματα –κι αυτά χρήματα του φορολογούμενου ελληνικού λαού- για την αναστύλωση της λειτουργίας των Οργανισμών μας και την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες που συντριπτικά έχει υποχωρήσει.

Τα Σώματα Ασφαλείας δεν είναι οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία! Τα Σώματα Ασφαλείας δεν διεκδικούν και δεν διεκδίκησαν ποτέ προνόμια για να βιώνουν σήμερα την ισοπέδωση της αξιοπιστίας τους και τον εξευτελισμό στο όνομα της πράγματι λυτρωτικής και αναγκαίας όσο ποτέ άλλοτε εξυγίανσης της δημόσιας διοίκησης και του ελληνικού κράτους.
Πρέπει να γνωρίζετε επίσης Κύριε Πρωθυπουργέ, ότι η διασφάλιση των εργαζόμενων αστυνομικών- πυροσβεστών- λιμενικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, οι προϋποθέσεις για διαρκή προσφορά, η κατοχύρωση του επαγγελματισμού και η καταπολέμηση της διαφθοράς, προτάσσονται ως επιτακτικές αναγκαιότητες από το συνδικαλιστικό μας κίνημα από γενέσεώς του. Ποτέ δεν πορευτήκαμε με συντεχνιακά αιτήματα, αλλά ανέκαθεν θέταμε στην προμετωπίδα των αγώνων μας τη διασφάλιση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας, κερδίζοντας έτσι και την καθολική συμπαράσταση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία ουδέποτε έθεσε ζήτημα ευνοϊκής μεταχείρισής μας και πάντα συμφωνούσε με την εκπεφρασμένη μας άποψη ότι στο αγαθό της ασφάλειας δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές. Η πολιτική ασφαλείας πρέπει να είναι υπερκομματική και να αντιμετωπίζεται ως εθνική υπόθεση, τονίζαμε πάντοτε.
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Με τη βεβαιότητα ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις μας αυτές, επαναφέροντας την ελπίδα στους ένστολους, οι οποίοι μέρα με τη μέρα εξαντλούν όλα τα αποθέματα υπομονής και φιλότιμου που διαθέτουν καθώς είναι ταγμένοι στην υψηλή αποστολή της κατοχύρωσης, χωρίς διακρίσεις, του αγαθού της ασφάλειας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, παρακαλούμε όπως πραγματοποιήσουμε συνάντηση μαζί σας σε χρόνο που θα καθοριστεί από την γραμματεία σας, ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία δια ζώσης να σας μεταφέρουμε τις βαθιές αγωνίες και τις θέσεις μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση