ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΠΙΟ ΚΑΛΗ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ !

Σάββατο, 18 Ιούνιος 2011

EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ

…. πόνος στο πόδι και πήγα στον γιατρό. Επαγγελματίας κοκκαλογιατρός, .. μου λέει δυστυχώς.. αυτό και αυτό.
 Τρέχω για φωτογραφίες και επιστρέφω κουτσαίνοντας.
Τις βλέπει .. και μου λέει έχεις κάψει την φλάντζα στον τελευταίο σπόνδυλο...ωχ.. ουφ.. τώρα?
Ψυχολογία στο ναδίρ, και σκεπτικισμός … εκ φύσεως οπτιμιστής έπρεπε αμέσως να αλλάξω διάθεση. Πήγαμε να φάμε και το κουτί έπαιζε τα νέα τα αναμασημένα, αλλά τελικά μου έκανε καλό.
Σκέφθηκα ότι καμμιά 150 από την βουλή έχουν κάψει όλες τις φλάντζες , και παραμένουν ντελικάτοι, γιατί όχι και εγώ??
Ρητορικό το ερώτημα σκέφθηκα.. εγώ δεν είμαι στην βουλή και άρα η μία καμμένη φλάντζα μου είναι μεγάλο πρόβλημα..
Κύριοι πολιτικοί δεν κουραστήκατε για να αποδείξετε ότι είστε.. ελέφαντες δηλαδή παχύδερμα.
Το πόπολο το αποχαυνωμένο τα τελευταία 20 χρόνια , ανίκανο ν΄αντιδράσει στις όποιες κακόβουλες επιθυμίες σας, στείλατε την χώρα στα τάρταρα.
Βλέπω δε, ότι είστε και χαρούμενοι, ιδιαίτερα όταν σας σχηματίζει σαν πιθικάκια ο άβουλος πρόσκοπος .
Από το Τσοβόλα δώστα όλα ( αλήθεια που είναι ο ταλαιπωρημένος??)
Στο Παπακωνσταντίνου πάρτα όλα, και μην αφήνεις τίποτα όρθιο... Από το λεφτά υπάρχουν… στο ..δεν υπάρχουν λεφτά.. ούτε σάλιο είπε ο έτερος συνταγματολόγος κάπως αργότερα.
Τους φωνάζουν ένα σωρό κοσμητικά επίθετα, και εκείνοι δικαίως δείχνουν το μεσαίο δαχτυλάκι τους. Δικαίως , διότι λένε .. μα εσείς μας ψηφίσατε. Και το πόπολο μη έχοντας κάτι άλλο στο μυαλό, αφού ασχολείται με το πόσες αργίες έχει ο χρόνος, με το πόσο λιγότερο θα δουλέψουν και πως θα πετύχουν 0 απόδοση, κάθονται στον καναπέ με την φραπεδιά τη κουνιστή και αλλού βρέχει
Έρχεται η μπόρα.. έλα μωρέ τι είναι? Θα περάσει.. έρχεται η καταιγίδα.. αα δεν είναι για μας αυτό .. κατά λάθος ήλθε.. βρε αμάν κρυφτείτε… τίποτα, μόνο όταν αρχίζουν τα στομάχια να διαμαρτύρονται .. ε ας κάνουμε και μια ειρηνική διαμαρτυρία για να το καταλάβουνε…

Το τι συμβαίνει τώρα ήταν προδιαγεγραμμένο τουλάχιστον 20 χρόνια πριν, αλλά σάμπως διαβάζει και κανένας τίποτα? Και όσοι γράφουν .. είναι του συστήματος και τα λένε όπως θέλουν, λένε σαν δικαιολογία..
Οι δάσκαλοι στη μπάντα τους έφαγε η μαρμάγκα, οι ακαδημαϊκοί πιο κει μην τους χαλάτε το μαλλί … οι πανεπιστημιακοί οφα( όπου φυσάει ο άνεμος) διότι το όνειρο είναι να γίνουν πρυτάνεις, και βέβαια δεν λείπουν και οι υπόλοιποι συμπεριλαμβανομένων βεβαίωςκαι των λιμενικών, για να μπούμε στα νερά μας.
Και τώρα που το θυμήθηκα, πριν μερικές ημέρες, καταγγελία ότι η ένωση αποστράτων εισπράττει ε15 ετσιθελικά… ντόρος μεγάλος, βγήκε ο κ Δενιόζος και είπε μου κρατάτε τα χρήματα χωρίς την θέληση μου, απάντησε η ένωση , αρνητικά και έτσι το θέμα έκλεισε.Το συμπέρασμα? η ένωση δεν τα εισπράττει και ο κ Δενιόζος τα πληρώνει..
Καταλάβατε κάτι??
Πιο πριν καταγγελία για τον δάσκαλο της αεν Ύδρας ότι έχει σκάφος δικό του και προσλαμβάνει μαθητές της σχολής στην εργασία του, και αυτό δεν συμβιβάζεται.
Απάντηση του λιμεναρχείου, με το τι συμβαίνει.. καμμία δημοσιογραφική κάλυψη όμως..
και ο εν λόγω καπετάνιος δάσκαλος μάλλον έχει προσφύγει στον εισαγγελέα.
Τι σημαίνουν όλα αυτά?
Ότι οι Έλληνες τσακώνονται για τα φλούδια, και τον καρπό τον γεύονται οι πολύ ολίγοι, και δεν εννοώ το φαί, κοιλιόδουλοι που χαμογελάτε και στον φακό.., μόνο σε αυτή την ράτσα έχετε πέραση στην δε αρχοντική ζούγκλα θα είσαστε εύγευστος μεζές.
Τέλος πάντων είχα και ένα νταλκά με την κυοφορούμενη αλλαγή προσώπων φυσικά,και όχι τίποτε άλλο?
Με τον πόνο μου παρέα, ζαλισμένος από το πολύ μπλαμπλα του κουτιού, δεν έβγαζα άκρη, οπότε στο διαδίκτυο έμαθα αυτά που ήθελα. Το έπαιξα λίγο ψυχολογικά μήπως και δω κάτι καλό ώστε να ξεχάσω το πόνο μου.. αλλά φεύ… μαυρίλα στον ορίζοντα και το μπουρίνι μονίμως να απειλεί τη ρότα μου.
Ρε τι καλκάνια είν τούτα?? Και μέσα σε όλα έχουν βαλθεί να τελειώσουν και την ναυτιλία.
Αμ δε… κουτόφραγκοι της πλάκας θα σας φύγουν από το ελλάντα,( θα σου φύγω στόχα πεί αλλά γέλαγες ηλιθίως εσύ..) θα φθάσετε τη ανεργία στο ένας δουλεύει ένας όχι, ( ελπίζω να το κάνετε πιο γρήγορα μπας και ξυπνήσουν από τον λήθαργο..) και μετά δεν θα έχετε που να κρυφθείτε.
Η δε ναυτιλία θα συνεχίσει να υπάρχει αλλά τα λεφτά θα τα καρπώνονται οι μη ηλίθιοι… καθότι ..stupidity is unbeatable..

Έτσι λοιπόν, το ναυτιλίας επειδή χώλαινε.. το πήγανε στο ανάπτυξης για να το προωθήσει ο άλλοτε καταστολέας και νυν αναπτυξιολόγος.
Δεν φαινότανε από την αρχή?? μάλλον όχι , απ' ότι φαίνεται.. στάχτη στα μάτια με τον εκ Πειραιώς Υπουργό , λες και βουλευτής δεν περιποεί τιμή, πρέπει ντε και καλά να είσαι υπουργός, τότε καλά να πάθεις...
Γυρνώντας τον κόσμο έβλεπα χάλια μαύρα, δεν θα μπορούσα να φαντασθώ ότι τα πιο μαύρα θα τα έβλεπα σε Ευρωπαική χώρα, εξαιχόντως δημοκρατική ( μη γελάτε) όπου τελικά οι γηγενείς, προ καρού δεν είναι πλέον ούτε υπερήφανοι για το κατάληξη.. πέος
Ευτυχώς και μπουκάρισε κόσμος .. έτσι για να αλλάξουμε και λίγο χρώμα μαλλιών και χρώματος φάτσας, για να μην ξοδευόμαστε με τα σαν ταν…
Λέξεις δε, όπως ξεφτίλες, κλέφτες, απατεώνες, δοσίλογοι, γουρούνια , προδότες που τις ακούει κάποιος καθημερινά και επί 20ώρου βάσεως , και που κάποτε ήταν λόγος για παρεξήγηση και μαχαίρωμα, σήμερα απλά τους γλύφει τα αυτιά.. το δε φτύσιμο μάλλον τους απαλύνει από την ζέστη.


Βρε δεν ντρέπεσθαι?
 Ίχνος τσίπας και ανδρισμού??
 Καλά ο πρώτος… αλλά και ο τελευταίος??
Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά ότι τα παντελόνια χαθήκανε…
Αφήνοντας και τον τελευταίο κάβο για βόρεια, no signal.. και ανακουφίσθηκα… έμεινα μόνος πάλι με τον πόνο μου… ( μπορείτε να αρχίσετε να το τραγουδάτε από τώρα όσοι δεν τον έχετε νοιώσει ακόμα.)

ενας καπετάνιος