ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΣ/ΝΑΤ-48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο ΛΙΜΑΝΙ του ΠΕΙΡΑΙΑ,από 28 ΙΟΥΝΗ (00.01) έως 29 ΙΟΥΝΗ (24.00) !!!


ΟΛΟΙ στους ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ των ΠΛΟΙΩΝ
και στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ του ΠΑΜΕ
28 και 29 ΙΟΥΝΗ, 10 π.μ. στον ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι Ναυτεργάτες εν ενεργεία, συνταξιούχοι,
Η 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιούνη είναι αναμέτρηση με την νέα αντιλαϊκή καταιγίδα που προωθούν η κυβέρνηση, οι δυνάμεις του κεφαλαίου με τους εκπροσώπους τους, να αποτελέσει αρχή νέων αγώνων, να ανατρέψουμε την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας.
Αυτές τις κρίσιμες ώρες οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία επιβάλλεται να συστρατευτούν με τις ταξικές δυνάμεις, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να αναχαιτίσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, να αγωνιστούμε να μην χρεοκοπήσουν οι εργαζόμενοι, να χρεοκοπήσει η πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Η κλιμάκωση της επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα δεν θα σταματήσει με τα αντιλαϊκά μέτρα του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος», την κρίση την γεννάει η αντιλαϊκή πολιτική, θα βαθύνει σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων περισσότερο, είναι κρίση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων, υπερπαραγωγής.
Στα αντιλαϊκά μέτρα του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος» μεταξύ άλλων περιλαμβάνει περικοπές 180.000.000 ΕΥΡΩ κρατικής επιχορήγησης στο ΝΑΤ, στις 16 Ιούνη με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών έγινε πρόσθετη περικοπή 40.000.000 ΕΥΡΩ, ενώ ο ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΗ με έγγραφο του για να καλύψει την ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη ζητάει 65.000.000 ΕΥΡΩ.

Ταυτόχρονα με νομοθετικές ρυθμίσεις απαλλάσσουν τους εφοπλιστές από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών,
 με την κατάργηση του ΚΑΕΟ αφαιρούν από το ΝΑΤ έσοδα πάνω από 40.000.000 ΕΥΡΩ, χαρίζουν στον όμιλο «ΛΟΥΗ» 19.000.000 δολάρια,
ξεπούλησε η διοίκηση του ΟΛΠ τα πλοία του Αγούδημου για 7,2 εκατομμύρια ΕΥΡΩ,
 όταν το χρέος που άφησε στο ΝΑΤ ανέρχεται σε 27.000.000 ΕΥΡΩ.

Η ανεργία παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, εφοπλιστές – κυβέρνηση με την αντιναυτεργατική νομοθεσία (εγκριτικές πράξεις νηολόγησης 2687/53, Ευρωπαϊκός Κανονισμός 3577/92 κ.ά.) επιδιώκουν να μετατρέψουν τις σχέσεις εργασίας σ’όλες τις κατηγορίες πλοίων σε συνθήκες «γαλέρας», με ναυτεργάτες χωρίς συνδικαλιστική οργάνωση, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.

Συνάδελφοι Ναυτεργάτες,

Η εφοπλιστόδουλη πλειοψηφία της ΠΝΟ, οι δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, συνεχίζει να αποτελεί τον «Δούρειο Ίππο» της αντιναυτεργατικής πολιτικής, υπονόμευσε την 48ωρη απεργία, απαιτούνται ριζικές ανατροπές στη δομή και τη λειτουργία της, να γίνει υπόθεση όλων των ναυτεργατών να αλλάξει ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης προς όφελος των ναυτεργατών.
Ναυτεργάτες, εργαζόμενοι,
Να μετατρέψουμε το φόβο, την μοιρολατρία σε οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων σε κάθε εργασιακό χώρο, να νεκρώσουν στην 48ωρη απεργία οι χώροι δουλειάς, να μην γυρίσει γρανάζι στα μέσα παραγωγής, εκεί που το καμίνι της ταξικής πάλης συγκρούεται με τις δυνάμεις του κεφαλαίου.
Την ζωή μας δεν την υποθηκεύουμε στα θησαυροφυλάκια των μονοπωλίων, ο πλούτος που παράγουμε μας ανήκει, το μέλλον ανήκει στην εργατική τάξη, στη δική της εξουσία, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για τις δικές μας ανάγκες.
Αγωνιζόμαστε για:

• Κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας, ν.2687/53 όρος 8 των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης, του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 3577/92 που προωθούν την «μαύρη» - ανασφάλιστη εργασία.
• Διεκδικούμε το δικαίωμα στη δουλειά, με ΣΣΕ, κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους ναυτεργάτες.
 Πλήρη προστασία για όλους τους ανέργους.
• Δεν θα δεχθούμε τον άμεσο διωγμό πάνω από 4.500 ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα κυρίως των γενικών υπηρεσιών, άρθρο 20 Νόμου για «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής» και Π.Δ 44/2011, που απαλλάσσει τον πλοιοκτήτη από την υποχρέωση να διαθέτει χώρους εστίασης στα πλοία με καταστροφικές επιπτώσεις στο ξενοδοχειακό προσωπικό και παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας και διόγκωση της ανεργίας.
Δεν θα δεχθούμε την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας σε τρίτες χώρες και διεθνή συνεκμετάλλευση σε λιμάνια, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΔΕΗ κ.ά.
• Αγωνιζόμαστε ενάντια στις μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, την διάλυση του ΝΑΤ – ΚΕΑΝ – ΚΑΑΝ – Οίκου Ναύτη, της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης – Μετεκπαίδευσης.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
28 Ιούνη στην Πλατεία ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ στις 5.30 το πρωί


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ


Πειραιάς 24 Ιούνη 2011