ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ : ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Λ.Σ-Ε.Ακτ. !!!

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Ν.ΚΕΦ/ΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Αργοστόλι 07/05/2011

ΘΕΜΑ: «Συνάντηση με Βουλευτή Κεφ/νιας - Ιθάκης».

Το Σάββατο 07 Μαίου 2011, 0 πρόεδρος της Ένωσης μας Φωκάς Διονύσης επισκέφθηκε τον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Μοσχόπουλο Σπύρο στο γραφείο του.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό και έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη μας όπως:
1. Η υποστελέχωση των Υπηρεσιών μας, αποτέλεσμα της οποίας είναι η αδυναμία κάλυψης στοιχειωδών υπηρεσιακών αναγκών.
2. Αποσπάσεις προσωπικού.
Η πρακτική της απόσπασης εντός νομού, μακριά από την έδρα της Υπηρεσίας που υπηρετεί το προσωπικό και η οποία δεν εξυπηρετείται από αστική συγκοινωνία, ισοδυναμεί με κόστος ίσο με την μίσθωση και συντήρηση 2ης κατοικίας.
3. Aνάγκη επικαιροποίησης του κανονισμού κατανομής προσωπικού λαμβάνοντας υπόψη τις παρούσες συνθήκες και αύξηση της οργανικής σύνθεσης του Λιμενικού Σταθμού Πόρου σε κατηγορία Υ1( 23 άτομα).

Τα αυξημένα δρομολόγια πλοίων σε συνδυασμό με την δραστηριοποίηση δεύτερης ναυτιλιακής εταιρείας στην γραμμή Πόρος – Κυλλήνη καθιστούν πλέον το λιμάνι του Πόρου ως ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Κεφαλονιάς και του Ιονίου γενικότερα.
4. Κατάσταση της Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του προσωπικού του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚ στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας και γνωστοποίηση των πρώτων μεμονωμένων κρουσμάτων στην Κεφαλονιά.
5. Κατάσταση των επιχειρησιακών μας μέσων .Έλλειψη υπηρεσιακού αυτοκινήτου στον Λιμενικό Σταθμό Ληξουρίου.
Ο πρόεδρος ανέφερε στον κ. Βουλευτή ότι λόγω των σοβαρών ελλείψεων που έχουμε στις Υπηρεσίες μας, είναι απαραίτητο η ενίσχυση να γίνει με μεταθέσεις βαθμοφόρων προερχόμενοι αποκλειστικά από Υπηρεσίες εκτός Κεφαλονιάς.
Παράλληλα κατατέθηκαν εγγράφως προτάσεις για την κάλυψη των κενών θέσεων λαμβάνοντας υπόψη την οργανική και την παρούσα σύνθεση για κάθε Υπηρεσία ξεχωριστά.
Ο κ. Βουλευτής μετά από εποικοδομητικό διάλογο υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση των προαναφερόμενων προβλημάτων.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΩΚΑΣ Διονύσιος
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΟΥΡΙΑΣ Γεράσιμος