ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ---- ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ -ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ-ΕΡΜΙΟΝΗ !!!

Προς: peiratikoi@yahoo.gr


http://eikonoskopionews.blogspot.com/

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ---- ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ

Ρεπορταζ - foto : Γιώργος Δ. Καλλιάνος
Επιμέλεια : Θωμάς Ι. Σκούρτης

Σάββατο 7 Μαΐου

 Ώρα 15 : 45
 σήμα συναγερμού
σήμανε στο υπολιμεναρχείο Ερμιόνης και στο Λιμεναρχείο Ύδρας για παρακείμενο φλεγόμενο ιστιοπλοϊκό σκάφος ανοιχτά του κόλπου της νήσου Δοκού (κουάτα) .
Το παρακείμενο σκάφος με επιβαίνοντες ένα ζευγάρι Γερμανικής
από ότι πληροφορηθήκαμε υπηκοότητας επιβιβάστηκαν σε παραπλέον σκάφος την ώρα ,που είχε ξεσπάσει φωτιά στην  καμπίνα του σκάφους, πιθανότατα από βλάβη του ηλεκτρολογικού
πίνακα (αυτό ισχυρίστηκε ο καπετάνιος ) ........
Η επέμβαση τού δικού μας Υπολιμεναρχείου( Ερμιόνης ),αλλά και ταυτόχρονα και του λιμεναρχείου Ύδρας ήταν άμεση, στέλνοντας άνδρες του λιμενικού σώματος στην περιοχή!

Οι επιβαίνοντες του φλεγόμενου ιστιοπλοϊκού με ασφάλεια μεταφέρθηκαν στο νησί της Ύδρας,
 σώοι και αβλαβείς χάρη στην έγκαιρη επέμβαση τον λιμενικών αρχών,
 οι οποίοι φρόντισαν στην συνεχεία για αρκετή ώρα (μέχρι να βυθιστεί)και σε ακτίνα 500 μέτρων την ασφάλεια των παραπλεόντων σκαφών .μιας και το σκαρί του φλεγόμενου σκάφους επέπλεε στην περιοχή για περίπου 2 ώρες ..πριν βυθιστεί σε βάθος 110 μέτρων, ανοιχτά της Νήσου Δοκού !

Το Εικονοσκόπιο ήταν εκεί και σας μεταφέρει αυτές τις αποκλειστικές εικόνες από την περιοχή ,όπου διαδραματίστηκε αυτό το γεγονός ,με αίσιο τέλος για τους επιβαίνοντες του σκάφους.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΚΟΠΙΟ NEWS

συγχαρητήρια γλυκέ μας Θωμά !!!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ Λ.Σ-Ε.Ακτ
ΓΕΜΜΜΕ
Πυρκαγιά και βύθιση ιστιοφόρου σκάφους στην Ύδρα

Σήμερα στις 15.35, η Λιμενική Αρχή Ύδρας ενημερώθηκε από ιδιώτη, ότι βόρεια της νήσου Δοκού ένα ιστιοφόρο σκάφος, με δύο  επιβαίνοντες, έχει πάρει φωτιά και κινδυνεύει.
Άμεσα απέπλευσαν, για τον εντοπισμό του κινδυνεύον σκάφους, τα θαλάσσια ταξί «ΟΛΥΜΠΙΑ» Ν.Υ. 1025 και το «ΑΝΝΑ» Ν.Υ. 1052, στα οποία επέβαινε προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Το σκάφος εντοπίστηκε ανοιχτά του όρμου νησίδας Δοκού να φλέγεται και πρόκειται για το Ι/Φ «CAPTOR» σημαίας Γερμανίας, το οποίο και βυθίστηκε.
Επί του σκάφους επέβαιναν δύο αλλοδαποί, ένας 71χρονος και μία 72χρονη, οι οποίοι αρχικά επιβιβάστηκαν στην βοηθητική λέμβο του ιστιοφόρου, στην συνέχεια περισυνελέγησαν από το Θ/Γ «MY DAISY» Ν.Π. 10330 και τελικά μετεπιβιβάστηκαν στο Θ/Τ«ΟΛΥΜΠΙΑ», καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ύδρας.
Από την βύθιση του σκάφους δεν προκλήθηκε, μέχρι στιγμής, θαλάσσια ρύπανση, ενώ δεν αποτελεί κίνδυνο για την ναυσιπλοΐας.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ύδρας.