ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Δικαίωση από το Εφετείο για τις απεργίες που είχαν γίνει σε "Μακεδονία- Θεσσαλονίκη"- "Σπορ του Βορρά' !!!!!!!

http://asyntaxtostypos.wordpress.com/2008/05/25/candidates/
αναδημοσίευση

 Μαΐου 5, 2011

 
Μετά την πρωτόδικη απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία του περασμένου Φεβρουαρίου στις εφημερίδες Μακεδονία – Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά, τελικά το εφετείο με απόφαση του δικαιώνει στην ουσία τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για την άρση του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας.
 Όπως έκρινε το εφετείο, μπορεί η διοίκηση της εφημερίδας να έχει το δικαίωμα να επιβάλλει το μέτρο, οι εργαζόμενοι ωστόσο δεν παύουν να έχουν και αυτοί το δικαίωμα να απεργήσουν όταν μεταβάλλονται δυσμενώς οι εργασιακές συνθήκες και πλήττονται τα δικαιώματα τους.
Πρόκειται στην ουσία για μια απόφαση που δίνει πλέον το δικαίωμα στους δημοσιογράφους για συστηματικότερη και δυναμικότερη αντίδραση προκειμένου η εργοδοσία να άρει το άδικο αυτό μέτρο που έχει γίνει κατάρα για τους εργαζόμενους, αφού προκάλεσε μειώσεις μισθών μέχρι και 60%.
 Η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ έχει πλέον καθήκον, να προχωρήσει στην κήρυξη νέων απεργιακών κινητοποιήσεων , μέχρι την τελική νίκη.
Παράλληλα, μετά την θετική απόφαση για την απεργία της περασμένης εβδομάδας στον Αγγελιοφόρο, οφείλει επίσης να διεκδικήσει άμεσα με κάθε τρόπο και μέσο την ανάκληση των παράνομων απολύσεων των δύο δημοσιογράφων.