ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Δημαράς: "Άλλα λέγαμε για το θαλάσσιο μέτωπο στο Υπουργείο άλλα εισηγείται αύριο ο ΟΛΠΑ"....

αναδημοσίευση

Παρασκευή 06 Μαΐου, 2011

Ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα για τις διαδικασίες προώθησης της απόδοσης του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη, φέρνουν πληροφορίες που θέλουν την εισήγηση για την συζήτηση αύριο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας να είναι τελείως διαφορετική από αυτή που συμφωνήθηκε την Τρίτη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επί της ουσίας με τον τρόπο αυτό ακυρώνεται το πνεύμα του πρωτοκόλου που οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του ΟΛΠΑ είχαν υπογράψει παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Παγκάλου και τινάζει στον αέρα το σχεδιασμό που προέκυψε από τις τελευταίες κυβερνητικές συσκέψεις.
H ανακοίνωση που εκδόθηκε απο το Δήμο της Πάτρας μετά τη συνάντηση με τα μέλη της Κίνησης «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών» που επισκέφθηκαν το μεσημέρι τον Δήμαρχο της Πάτρας Γιάννη Δημαρά, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή με αίτημα την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας στους πολίτες της, επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του thebest.gr
Στο δελτίο τύπου αναφέρεται :"Στο περιθώριο αυτής συνάντησης, το μέλος του Δ.Σ. του Ο.Λ.ΠΑ. Νίκος Τζανάκος έκανε γνωστό στο Δήμαρχο το περιεχόμενο της εισήγησης που θα τεθεί προς συζήτηση στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ο.Λ.ΠΑ. όπου με βάση όσα συμφωνήθηκαν στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο με δελτίο Τύπου, το Δ.Σ. του Οργανισμού επρόκειτο να συμφωνήσει με το περιεχόμενο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπέγραψαν ο Πρόεδρος και ο Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. και ο Δήμος Πατρέων στις 30 Οκτωβρίου 2010 και να εισηγηθεί στον Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. κ. Γιάννη Διαμαντίδη, να προβεί σε κάθε ενέργεια για την υλοποίησή του και την απόδοση του θαλασσίου μετώπου στους πολίτες της Πάτρας.
Η εισήγηση αυτή, όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος, δεν έχει καμία σχέση με τα συμφωνηθέντα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον κ. Διαμαντίδη στο Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γ. Δημαράς, οι πρώην Δήμαρχοι Πάτρας κ.κ. Α. Καράβολας, Α. Φούρας και Ε. Φλωράτος καθώς και ο Πρόεδρος και ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ Α.Ε. κ.κ. Ζεπάτος και Πλατυκώστας.
Κατόπιν τούτου, ο κ. Δημαράς επικοινώνησε με τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Διαμαντίδη και τον ενημέρωσε για την εξέλιξη και για το κείμενο της εισήγησης.
Ο Υπουργός τόνισε ότι δεν έχει ενημερωθεί για το θέμα και επιφυλάχτηκε να το εξετάσει και ακολούθως να τοποθετηθεί".