ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ο Μιχάλης, ο Χρήστος και το ΥΠ.Π.τ.Π....Το άλλο με τον Τοτό????

ΕΘΝΟΣ 16/10/2009
«Η χώρα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι, αλλά πρέπει να βελτιωθούν δραστικά και οι επιδόσεις της στο μέτωπο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι να υπάρχουν καταγγελίες για απάνθρωπη συμπεριφορά εις βάρος λαθρομεταναστών», τόνισε ο Υπ.ΠΡ.τ.Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοίδης.

Ο υπουργός ανακοίνωσε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα απελευθερωθούν 1.200 αλλοδαποί κρατούμενοι προς απέλαση και θα τους δοθούν ένας μήνας προθεσμία καθώς και τα χρήματα που απαιτούνται για να φύγουν από τη χώρα.

thebest.gr 24/12/2009
Απαράδεκτη είναι η εικόνα που επικρατεί στο Λιμενικό Σώμα, σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος επεσήμανε ότι δεκάδες λιμενικοί υπηρετούν σε λιμεναρχεία της Θεσσαλονίκης, του Βόλου και της Στυλίδας ξεπερνώντας τον προβλεπόμενο αριθμό θέσεων, τη στιγμή που «στενάζουν» από έλλειψη προσωπικού λιμεναρχεία ευαίσθητων περιοχών, όπως της Μυτιλήνης, της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας που έχουν σοβαρά προβλήματα με την λαθρομετανάστευση.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, κατέκρινε επίσης το γεγονός ότι ούτε ένας διαγωνισμός δεν προκηρύχθηκε όταν εκατομμύρια ευρώ έμεναν παγωμένα σε αναξιοποίητους κωδικούς προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή δεκάδες επιχειρησιακά μέσα ακόμα και πλωτά και εναέρια μέσα του Λιμενικού είχαν καθηλωθεί λόγω βλαβών. Για παράδειγμα ο υπουργός αναφέρθηκε σ' έναν κωδικό με 5 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μόλις 4.100 ευρώ. Η προθεσμία του κωδικού λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2009.

enet.gr 20/01/2010
Τη δέσμευσή του για αξιοκρατικές προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι οι τοποθετήσεις - μεταθέσεις στο Σώμα θα γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και με το σύστημα της μοριοδότησης.

marinews.gr 8/2/2010
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην παρέμβαση του μίλησε για την πρόθεση του να δημιουργηθεί ένα νέο αξιόμαχο Σώμα, της Ελληνικής Ακτοφυλακής, με υψηλές διοικητικές και επιχειρησιακές ικανότητες αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Λιμενικό Σώμα δεν υπήρχε, δεν υπήρξε ποτέ. Υπήρχε μια υπηρεσία του υπουργείου Ναυτιλίας που όμως ουδεμία σχέση είχε με την Ακτοφυλακή.
Και αυτό ερχόμαστε να θεραπεύσουμε τώρα. Θα δείτε και θα κουβεντιάσουμε σε λίγες μέρες, τον Νόμο για το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος. Είναι μια σημαντική ιστορική στιγμή για το Λιμενικό Σώμα , που πλέον αποκτά υπηρεσιακή και οργανική δομή, νομική νομοθετική υπόσταση.
Έτσι από δω και πέρα ό,τι γίνεται μέσα στο Λιμενικό Σώμα δεν θα περνάει από την καλή η κακή βούληση ενός Υπουργού, αλλά μέσα από τις διατάξεις του νόμου και του Προεδρικού Διατάγματος που θα διέπουν τη λειτουργία του Σώματος, με κανόνες, με αρχές με σεβασμό στις διατάξεις»

epikaira.gr 5/01/2011

Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής της όσον... αφορά στη δυνατότητα υποδοχής παράνομων μεταναστών» δηλώνει σε δραματικούς τόνους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής μιλώντας στα «Επίκαιρα». Μόνο τον τελευταίο χρόνο πέρασαν από την Τουρκία σε ελληνικό έδαφος 100.000 λαθρομετανάστες και η γείτων δέχτηκε πίσω λιγότερους από 1.000.

elthraki.gr 16/02/2011
Σχετικά με τα κοινοτικά προγράμματα, στα οποία ανήκει το Λιμενικό Σώμα, ο κ. Παπουτσής ανέφερε ότι το Λιμενικό Σώμα έχει υποβάλλει προτάσεις για χρηματοδότηση από τα κοινοτικά προγράμματα ΑΛΙΕΙΑ και ΤΕΣ και έχουν ενταχθεί προς έγκριση οι προμήθειες περιπολικών σκαφών, των οχημάτων, των μοτοσικλετών και λοιπού εξοπλισμού.

defencenet.gr 5/5/2011
«Πράγματι έχετε δίκιο, ορισμένα από τα σκάφη του Λιμενικού ευρίσκοντο εκτός λειτουργίας, όχι γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά ή δεν υπάρχουν χρήματα αλλά επειδή ολόκληρο το ελληνικό δημόσιο και βεβαίως και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και επομένως και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες όπου δεν εγκρίνονται οι πιστώσεις». 

Πρόσθεσε όμως, ο Χρήστος Παπουτσής ότι «δεν εγκρίνονται οι πιστώσεις εάν υπάρχουν ανεκτέλεστες δαπάνες στα εντάλματα του παρελθόντος… αλλά αυτό σιγά-σιγά με πολύ μεγάλη προσπάθεια, βελτιώνεται και ήδη αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο…».