ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΕΠΕΣΕ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

αναδημοσιευση από newsit.gr


Δύσκολες στιγμές πέρασε η υφυπουργός Απασχόλησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Αννα Νταλάρα η οποία επέλεξε να παρακολουθήσει την μαθητική παρέλαση στο Περιστέρι.

Καθηγητές και γονείς πλησίασαν την εξέδρα των επισήμων και ζήτησαν από την υπουργό να φύγει από τον χώρο της παρέλασης. Προς στιγμήν επικράτησε αμηχανία μεταξύ όσων κάθονταν στην εξέδρα των επισήμων αφού οι διαδηλωτές πλησίασαν επικίνδυνα.

Στην εξέδρα παραβρίσκονταν εκ μέρους της ΝΔ η κα Κατερίνα Παπακώστα αλλά και ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης.
"Φύγε! Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να είσαι εδώ!", φώναζαν κάποιοι πολίτες στην υπουργό. Κάποιοι άλλοι φώναζαν: "Η κα Νταλάρα πρέπει να φύγει από το Περιστέρι, είναι ανεπιθύμητη!", "Διώξτε την κα Νταλάρα! Αίσχος!" και "Κάτω τα χέρια από τα σχολεία".
Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση και της αστυνομίας και η παρέλαση άρχισε με καθυστέρηση.

Ένταση μεταξύ πολιτών στην παρέλαση του Ρεθύμνου

Mικροεπεισόδια δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης του νομού.
Η ένταση προκλήθηκε όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανρτήσουν πανό με συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, πράγμα που ενόχλησε τους υπόλοιπους κατοίκους που βρίσκονταν στο σημείο. Διαμαρτυρήθηκαν λοιπόν και δημιουργήθηκε επεισόδιο το οποίο έληξε μετά από επέμβαση της αστυνομίας.
"Τα παιδία παίζει…", σχολίασε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανόλης Όθωνας, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο. "Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του, αρκεί να την εκφράζει με τρόπο κόσμιο, χωρίς να δημιουργεί επεισόδια, τα οποία δεν αρμόζουν στη σημερινή μέρα", δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, που παρέστη στην εκδήλωση.

Στην υπόλοιπη Κρήτη οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την λαμπρότητα που αρμόζει στην εθνική επέτειο.
Επεισόδια ωστόσο έγιναν σε πολλά μέρη στην Ελλάδα, με την Αθήνα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Παράλληλα στην Πτολεμαίδα 2 σχολεία επέλεξαν να μην κάνουν καθόλου παρέλαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.

"Κλέφτες! Κλέφτες!", φώναζαν στην παρέλαση στο Σύνταγμα

- 'Ενταση μεταξύ Χρυσαυγιτών και ΜΑΤ
- Πανό και συνθήματα και στην Θεσσαλονίκη - 'Ιδια εικόνα και σε πολλές πόλεις της χώρας


Aθήνα, Θεσσαλονίκη, Πετρούπολη και σε δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας οι πολιτικοί αλλά και οι πολιτικές τους έγιναν κόκκινο πανί για όσους συγκεντρώθηκαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση της 25η Μαρτίου.
Ειδικά στην Αθήνα, πολίτες εξαγριώθηκαν μόλις είδαν πολιτικούς από όλα τα κόμματα να κάνουν δηλώσεις για το νόημα της ημέρας. "Κλέφτες! Κλέφτες!" αλλά και "Αίσχος!", οι λέξεις που βγήκαν από τα στόματα εκατοντάδων πολιτών.



Το κλίμα πλέον έχει αλλάξει. Οι εορτασμοί των εθνικών επετείων έχουν μετατραπεί σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αποδικιμασίας κατά των πολιτικών. Και αυτό είναι εμφανές από τις ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται γύρω από πολιτικά πρόσωπα για να τους προφυλάξουν από την οργή των πολιτών. Μπορεί στο παρελθόν να είχαμε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αλλά ήταν μεμονωμένες. Τώρα οι εκδηλώσεις αυτές έχουν γίνει κύμα το οποίο δύσκολα ανακόπτεται.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Καρατζαφέρης, ο κ. Μεϊμαράκης και ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος ήταν και το κόκκινο πανί για τους συγκεντρωμένους.
Πολλοί από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος άρχισαν να φωνάζουν «Κλέφτες», «Κοπρίτες», «Προδότες», «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» και άλλα πολλά συνθήματα, την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη και να μην αφήσουν κανένα να σπάσει τον κλοιό ώστε να κατευθυνθεί προς το μέρος των πολιτικών.

Νωρίτερα και πριν ξεκινήσει η παρέλαση, τα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε πακιστανούς οι οποίοι πωλούσαν ελληνικές σημαίες.

Οι αστυνομικοί απώθησαν τους επιτιθέμενους στην οδό Βασιλέως Γεωργίου μπροστά από την Μεγάλη Βρετανία αλλά εκείνοι προσπάθησαν να σπάσουν εκ νέου τον κλοιό.

Στην Θεσαλονίκη, πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους ύψωσαν πανό και διαδήλωσαν κατά του Μνημονίου, ενώ στο τέλος της παρέλασης, μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν πορεία - παρέλαση στους δρόμους της πόλης.
Στην Πετρούπολη, γονείς και μαθητές ύψωσαν πανό διαμαρτυρίας κατά των οικονομικών μέτρων αλλά και του πολέμου στη Λιβύη. Το ίδιο και στη Νέα Σμύρνη.