ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Διαμαρτυρία Αποστράτων-εν ενεργεία για την προτιθέμενη συγχώνευση των Μετοχικών Ταμείων... & όχι μόνο...-ΕΠΙΣΤΟΛΉ μετα το ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ !!!



Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣ: κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ


Σύμφωνα με ακροθιγώς αναφερόμενα κατά καιρούς στον τύπο και με αφορμή το εκ πρώτης όψεως εμπεριστατωμένο άρθρο του περιοδικού «Επίκαιρα» της 17-2-2011, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας φέρεται να προσανατολίζεται στη συγχώνευση των τριών Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και εν συνεχεία στην υπαγωγή τους στο υπουργείο Εργασίας, σε ένα ευρύτερο σχήμα επικουρικών ταμείων του δημόσιου τομέα.

Το πρώτο βασικό θέμα το οποίο προκύπτει για εμάς τους μετόχους και μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, είναι η υποτίμηση και απαξίωση που αισθανόμαστε, εκ του γεγονότος ότι συζητούνται ή και δρομολογούνται εξελίξεις που αφορούν τα έννομα συμφέροντα και θιγόμενα δικαιώματά μας, ερήμην μας.

Ως εκπρόσωποι των υφιστάμενων φορέων που εκπροσωπούν τους μετόχους και μερισματούχους του ΜΤΝ, δηλώνοντας την αρραγή διεκδικητική μας ενότητα, σας γνωρίζουμε ότι, μεταξύ άλλων, αντιτιθέμεθα:

> Σε οποιαδήποτε σκέψη ενοποίησης των τριών Μετοχικών Ταμείων, χωρίς την προηγούμενη εξασφάλιση της βιωσιμότητας και ανάπτυξης του καθενός ξεχωριστά.
> Στην εκχώρηση της αρμοδιότητας των Μετοχικών μας Ταμείων στο Υπουργείο Εργασίας, με δεδομένο ότι τα Μ. Τ. είναι φορείς μέριμνας Προσωπικού των Ε.Δ., η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Διοικητικής Μέριμνας, σε όλες τις σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις του κόσμου.
> Στην υφαρπαγή του μικρού αποθεματικού του ΜΤΝ για να εξοφληθούν χρέη, τα οποία δημιουργήθηκαν με αποκλειστική ευθύνη των διαχρονικών πολιτικών ηγεσιών του ΥΕΘΑ.


Κατόπιν των ανωτέρω,
ζητάμε συνάντηση άμεσα μαζί σας, προκειμένου να μας ενημερώσετε επισήμως για τις προθέσεις σας, αναφορικά με τα σχέδια εξυγίανσης και την επίλυση του προβλήματος της βιωσιμότητας των Μετοχικών μας Ταμείων και να σας παρουσιάσουμε τις απόψεις μας επί του συγκεκριμένου θέματος.

Η παρούσα επιστολή συντάχθηκε με ομόφωνη απόφαση των φορέων ΕΑΑΝ, ΕΑΑΛΣ, ΠΟΕΠΛΣ, ΠΕΑΛΣ, ΑΝΕΑΕΔ, ΠΜ/ΣΑΣΥ ΠΝ, ΣΑΣΜΥΝ, ΣΥΣΜΕΔ.