ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η...ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΟΝΗΡΗ -ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ- ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Με την αυριανή απεργία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, διαφωνώ.

Συμφωνώ με το διεκδικητικό πλαίσιο και με την έκφραση της οργής που όλοι νιώθουμε απέναντι στην επέλαση του ΔΝΤ και της Τρόικα....και συμφωνώ ότι η μέγαλη πλειοψηφία των δημοσιογράφων στα Μέσα δεν διαφέρουν σε τίποτα, από τους υπόλοιπους εργαζόμενους. ( εξαιρούνται γνωστοί τηλεαστέρες-μεγαλοπαράγοντες δημοσιογράφοι, παπαγαλάκια και άλλα εξωτικά πτηνά)

Διαφωνώ, όμως, πρώτον γιατί αύριο που νεκρώνει όλος ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας τα δικά μας στόματα έπρεπε να είναι ανοιχτά και διαφωνώ, δεύτερον γιατί η συμμετοχή της ΕΣΗΕΑ στην συγκεκριμένη απεργία, όπως και στις υπόλοιπες που κηρύχθηκαν από την ΓΣΕΕ είναι άκρως υποκριτική.


Εάν η ΕΣΗΕΑ ήθελε πραγματικά να βοηθήσει τον λαικό αγώνα της απεργίας, θα έπρεπε τουλάχιστον να επιτρέψει απεργιακά δελτία σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. ( ήδη άκουσα πώς ραδιοφωνικός σταθμός το έχει ζητήσει).
Κάθε μέρα κάνουν τα ΜΜΕ τα χατήρια της κυβέρνησης, χάλασε ο κόσμος μία ημέρα να σταθεί η ΕΣΗΕΑ στο ύψος των περιστάσεων????

"Θα βγάλεις, κύριε καναλάρχα," έπρεπε να πει το Δ.Σ, "δελτίο στις 8, αλλά ένα δεκάλεπτο, μόνο για τις κινητοποιήσεις. Θα βγάλεις μαγκαζίνο το μεσημέρι, κύριε ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού, αλλά μόνο με τα νέα της πορείας. Θέλετε? ...καλώς, δεν θέλετε? Πάλι καλώς, αλλά θα βγάλετε τίποτα."

Επιπλέον εάν το "ευηπόληπτο" και "αξιότιμο" επαγγελματικό μας σωματείο και συνδικαλιστικό μας όργανο ήθελε να διαφυλάξει τα δικαιώματα και τα κεκτημένα των ανθρώπων του Τύπου...έπρεπε πολύ νωρίτερα να έχει αντιδράσει...

Να έχει προχωρήσει στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης, να έχει κάνει αγώνα για τις εφημερίδες που έκλεισαν, για τους άνεργους που έμειναν στο δρόμο για τις επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις που προωθούνται στα κανάλια για χιλια δύο άλλα θέματα που βασανίζουν την πλειοψηφία των δημοσιογράφων, που ούτε παχυλούς μισθούς παίρνουν, ούτε συνδικαλιστική ασυλία έχουν, ούτε κομματικά όργανα είναι, ούτε άλητες και ρουφιάνοι.....

Στην απεργία θα συμμετέχω γιατί έμαθα να σέβομαι τις αποφάσεις της πλειοψηφίας....λυπάμαι όμως που δεν θα σεβαστώ ποτέ, προσωπικά καθέναν από αυτούς οι οποίοι "πούλησαν" κάθε έννοια ορθής συνδικαλιστικής δράσης.

Δώρα Ν. Βογιατζάκη

Υ.Γ Οι εκλογές έρχονται...ελπίζω, συνάδελφοι, αυτή τη φορά να μην βγάλουν μόνο οι συνταξιούχοι προεδρείο...και ο νοών νοείτω...