ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Οι μετανάστες είναι ανένδοτοι-Μυρίζει....μπαρούτι στη Νομική !!!

Δεν αποχωρούν- Άρση του ασύλου

ΑΘΗΝΑ 27/01/2011

nooz,gr
αναδημοσίευση

Αίτημα από την πρυτανεία του πανεπιστημίου να επιτρέψει την παρέμβαση της Αστυνομίας για την εκκένωση του χώρου (άρση του ασύλου) δέχθηκε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Ελένη Ράϊκου, μετά από την απόφαση των μεταναστών να μην αποχωρήσουν από το κτίριο της Νομικής Αθηνών.

Αυτή την ώρα εισαγγελέας μεταβαίνει στη Νομική προκειμένου να μιλήσει με τους μετανάστες και τους αλληλέγγυους.

Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος, δήλωσε ότι οι έλληνες συμπαραστάτες των μεταναστών δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα ΜΑΤ να εισέλθουν στο χώρο.

Νωρίς το απόγευμα, η Αστυνομία είχε αποκλείσει τους δρόμους γύρω από το κτίριο της Νομικής, καθώς -όπως όλα δείχνουν- αναμένεται επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. Πλησίον του κτιρίου έχουν σταθμεύσει δεκάδες κλούβες της Αστυνομίας.

Οι μετανάστες, κατά τη συνέλευσή τους, αποφάσισαν να παραμείνουν στο κτίριο, που κατέλαβαν από την Τρίτη, επικαλούμενοι τρεις λόγους: ότι στο προτεινόμενο κτίριο υπάρχει χώρος μόνο για τους απεργούς και όχι για τους αλληλέγγυους, εκεί θα υπάρχει έντονη παρουσία της ΕΛ.ΑΣ, που αυτό- όπως λένε- θα προκαλέσει εντάσεις, ενώ εκφράζουν την άποψη ότι πρόκειται για προσωρινή λύση.

Στη συνέλευση οι καταληψίες εξέτασαν την πρόταση της πρυτανείας να μεταφερθούν σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής. Εκπρόσωποι των μεταναστών επισκέφθηκαν νωρίτερα το κτίριο.

Στο κτίριο, εξάλλου, βρέθηκε και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης, ο οποίος δήλωσε:
"Η λύση βρέθηκε, αλλά απορρίφθηκε γιατί θέλουν να παραμείνουν εδώ. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο συνεννόησης. Θα δούμε τι θα πράξουμε στη συνέχεια. Πάντως, οι χώρος θα προστατευθεί".

Η λύση αυτή προτάθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ύστερα απο πολύωρες συνεδριάσεις των πρυτανικών αρχών και αφού είχε προηγηθεί συνεργασία με τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Στη διάθεση των μεταναστών βρίσκονται λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στο νέο κτίριο, ενώ την ασφαλή μετάβασή έχει εγγυηθεί και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τι υποστηρίζει η κυβέρνηση

"Αυτοί οι μετανάστες, άσχετα αν είναι νόμιμοι ή λαθραίοι, γίνονται θύματα και εργαλεία σε μικροπολιτικές κάποιων, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων, προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, να δημιουργήσουν εντάσεις βίαιες, ώστε πραγματικά να έχουμε μια Αθήνα διαφορετική, με επεισόδια, αναστάτωση και με πιο δραματικές συνέπειες από αυτές που ζούμε", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, υπογραμμίζοντας:
"Είμαστε ξεκάθαροι, δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε".

Την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα των μεταναστών που βρίσκονται στη Νομική Σχολή, καθώς, όπως είπε, "δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για να παραταθεί μια κατάσταση που δεν είναι προς όφελος ούτε για τη χώρα ούτε για κανέναν", επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.
Η κ. Διαμαντοπούλου παρείχε ενημέρωση για το θέμα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.

Η ίδια φέρεται να είπε στους πρυτάνεις που την επισκέφθηκαν στο γραφείο της, ότι αν αρνηθούν οι μετανάστες να φύγουν από τη Νομική, τότε θα πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος.
Το πρωί, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και συζήτησε μαζί του την κατάσταση.

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ΝΔ
: "Άλλη μια ημέρα πέρασε και η κυβέρνηση εξακολουθεί να παρακολουθεί αμήχανη το διασυρμό του κράτους", δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Θανάσης Νάκος.

nooz.gr