ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

"Στον αέρα" η...Πολιτιστική Ακτή

Άρχισαν τα…όργανα με το νέο δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο να λέει το πρώτο «όχι» στην κυβέρνηση και τον ΟΛΠ ως προς τη μεταφορά του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης στην «Πολιτιστική Ακτή» που παρουσιάστηκε πριν τρεις εβδομάδες από τον Οργανισμό Λιμένος παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου και των υπουργών Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου και Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη.
Ο δήμαρχος που είχε αποχωρήσει κατά την παρουσίαση της «Πολιτιστικής Ακτής», τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά στον χώρο που είναι σήμερα μέσα στην πόλη και να μη μεταφερθεί στο λιμάνι.
Τη θέση αυτή διατύπωσε στην συνάντηση του την περασμένη Τρίτη με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο ο οποίος συμφώνησε με το δήμαρχο και έτσι το Αρχαιολογικό Μουσείο θα παραμείνει στην πόλη και δεν θα μετακινηθεί στο λιμάνι του Πειραιά.
Τώρα ο προγραμματισμός του ΟΛΠ ανατρέπεται μετά τη συμφωνία του δημάρχου και του Υπουργού Πολιτισμού να διατηρηθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο στον χώρο όπου λειτουργεί σήμερα.
Δημιουργούνται ερωτήματα γιατί η διοίκηση του ΟΛΠ δεν είχε ζητήσει νωρίτερα τις απόψεις του κ. Μιχαλολιάκου (σ.σ. πριν την παρουσίαση της «Πολιτιστικής Ακτής»). Επιπλέον τώρα τίθεται το ζήτημα για το τι είδους μουσείο θα κατασκευαστεί στο Καστράκι και αν θα αλλάξει ο προϋπολογισμός του έργου…
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΗΜΤΣΟΣ