ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

"ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ...." ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Από το γραφείο ενημέρωσης συνδυασμού «Πειραιάς Όλοι Μαζί»
pireasoloimazi.blogspot.com

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Πειραιάς Όλοι Μαζί» ,μέσω του επικεφαλής της, δημοτικού συμβούλου Αντώνη Καλογερόγιαννη, παραμένοντας συνεπής στους λόγους που ψηφίστηκε από τους Πειραιώτες, κατέθεσε επώνυμη καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) από τις 7 / 1 / 2011 , θεωρώντας ότι μια πραγματικά ανεξάρτητη αρχή όπως το ΣΕΕΔΔ, έχει την δυνατότητα να ελέγξει τα πεπραγμένα στη δημοτική ραδιοφωνία χωρίς επιρροές και πιέσεις για συγκάλυψη. Η κατάσταση έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο, με τα χρέη να έχουν συσσωρευτεί και η μισθοδοσία στο Κανάλι 1 να έχει σοβαρά κωλύματα. Είναι καιρός να αποδοθούν ευθύνες εκεί που ανήκουν, είτε αφορούν κακοδιαχείριση, είτε πελατειακές σχέσεις, ανεξάρτητα προέδρου, κόμματος ή δημάρχου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ 2086/31.12.2010 που επισυνάπτεται, μεταφέρονται στο Δήμο Πειραιά 19 εργαζόμενοι από την ΔΗ.ΡΑ.Π. "Κανάλι 1", οι οποίοι εργάζονται τουλάχιστον επί 3ετια στην δημοτική επιχείρηση. Μεταξύ αυτών, υπάρχει εργαζόμενος ο οποίος, όπως αποδεικνύεται και από το έγγραφο του Δήμου Πειραιά, είχε προσληφτεί ως συμβασιούχος από 17/6/2010 με 4ωρη απασχόληση. Με λίγα λόγια.......... διπλοθεσίτης ! (Να σημειωθεί ότι για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων αφαιρέσαμε τα ονόματα από τα έγγραφα κατόπιν υπόδειξης του νομικού συμβούλου του συνδυασμού μας.)

Να για ποιούς λόγους ζητήσαμε τον έλεγχο στη ΔΗ.ΡΑ.Π από μια ανεξάρτητη αρχή , όπως είναι το ΣΕΕΔΔ και ο οποίος έλεγχος, όπως πληροφορηθήκαμε, ξεκίνησε την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011. Ελπίζουμε το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. να μπορέσει ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟ και ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΟ να διενεργήσει τον έλεγχο και να ξεχωρίσει τα "άσπρα" από τα "μαύρα" .

Εμείς, ως ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα των Πειραιωτών, θεωρούμε υποχρέωσή μας την διαφύλαξη της περιουσίας του δήμου και των δικαιώματος των Πειραιωτών για ποιότητα ζωής.
-------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου για το διαχειριστικό έλεγχο στη ΔΗΡΑΠ


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρετίζουμε το διαχειριστικό έλεγχο που διεξάγουν οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης στη ΔΗ.ΡΑ.Π. Ως γνωστόν, η διαφάνεια είναι η σημαία της πολιτικής μας και στο πλαίσιο αυτό, στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 25/1/2011, θα εισηγηθώ την άμεση κίνηση των διαδικασιών για τη διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στα οικονομικά του Δήμου. Ο Πειραϊκός λαός, δικαιούται να έχει ένα Δήμο που θα τον χαρακτηρίζει τόσο η διαφάνεια, όσο και η λειτουργικότητα. Και θα τον έχει.».