ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ στο peiratikoi@yahoo.gr

ΠΡΟΣ ΠΝΟ

ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΑΣ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ , ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΖΩΕΣ .ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΟΝΗ ΟΧΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ .

ΕΛΕΟΣ
--------------------

ΣΧΟΛΙΟ : ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕ ΜΕΝΕΤΕ ΣΕ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ.
Να ξέρατε αγαπητέ αναγνώστη, πόσος κόσμος, επιβάτες, άρρωστοι άνθρωποι έχουν κινδυνεύεσει ή... εκπνεύσει εξαιτίας της αδιαφορίας του κράτους, της απληστίας και απονιάς κάποιων επιχειρηματιών να ΜΗΝ εκτελούν, όπως οφείλουν τακτικές, ασφαλείς και φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Πόσα νησιά αγκομαχούν οικονομικά κάθε χειμώνα, μήνες ολόκληρους, όταν κάποιοι εφοπλιστές "κόβουν" ανάλογα με την όρεξη και τα κέρδη τους, τη σύνδεση - το "δρόμο" για τα σπίτια τους, όπως λένε κι οι συμπατριώτες μου, στη Λήμνο. Πόσοι νησιώτες, επαγγελματίες και ιδιώτες έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης, πάντως όχι από τις απεργίες των ναυτικών όπως ασυνείδητα (και ενδεχομένως σκόπιμα) παπαγαλίζεις , αλλά από την έλλειψη καραβιών κι αεροπλάνων, από τις τιμές - φωτιά (ακόμα και το χειμώνα) των εισιτηρίων, από κάποια σαπάκια που χαλάνε μεσοπέλαγα και γονιός δεν τολμά να βάλει μέσα το παιδί του... κι ας είναι το μόναδικό μέσον για να φτάσει στο προορισμό του. Πόσο πιο... μακρινά γίνονται χρόνο με το χρόνο τα νησιά μας...
Δε σε είδα τότε, φίλε αγαπητέ, να διαμαρτύρεσαι γι' αυτό το ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΡΟΝΩΝ, ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ... παρά μόνο τώρα που η απεργία δεν έκλεισε ούτε βδομάδα.
Βεβαίως ο πράσινος (και γαλάζιος, δεν αμφιβάλλω) απεργοσπαστικός στρατός από την Κρήτη, δε θα περάσει στο απυρόβλητο, όπως νομίζει σήμερα κάνοντας χατήρια στους ΠΙΟ ΠΑΝΩ. Όλοι θα "ζήσουν" το μνημόνιο... ένας - ένας όμως και αφού ο πρώτος επαγγελματίας βγάζει από τη μέση τον δεύτερο... σαν ριάλιτι τηλεπαιχνίδι... που ο ένας τρώει τον άλλο. ΑΛΛΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ : ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ... ΕΠΑΘΛΟ; ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ - ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ - ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΕΙ ΜΗΝΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΡΕ'Σ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ, ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ!

ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ! ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΝΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ! ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ...

ΥΓ Να μας πείτε βεβαίως και σε ποιο νησί και πότε καταγγέθηκε πως χτυπημένοι και έγκυες είναι εγκλωβισμένοι και χρήζουν μεταφοράς για να ασχοληθούμε δημοσιογραφικά. Γιατί κι έγω είδα απόψε στον ύπνο μου, πως στη Λήμνο εκτελούσε ταξίδι το "Φαιστός Παλλάς". Μέχρι που ξύπνησα και το είδα να εκτελεί απεργοσπαστικό πλου !

Για το σχόλιο Χ. Μπόλκας