ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Στίς πράγματι, υποβαθμισμένες σχολές τού Ε.Ν , ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ , τυγχάνουν τής εκτίμησης ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ...


Πέμπτη, 4 Νοέμβριος 2010

Προς: peiratikoi@yahoo.gr
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ

Μόλις διάβασα την καταπληκτική επιστολή ενός πλοιάρχου Ε.Ν, πού απαντά στον υποναύαρχο ε.α Γ.Καλαρώνη τού Λ.Σ.σέ μία κατάπτυστη συνέντευξή του πού είχα την τύχη ή την ατυχία να γίνω κοινωνός της. Κατ΄αρχήν, αξίζει συγχαρητηρίων και σεβασμού ο πλοίαρχος για το πολιτισμένο επίπεδο τής επιστολής του ,την παιδεία του αλλά και την έλλειψη εμπάθειας σε απόψεις, πού δεν ήταν μόνο απαξιωτικές, αλλά και ρατσιστικές για το εμπορικό ναυτικό και τούς αξιωματικούς του.
Δεν είμαι ναυτικός ,αλλά παρακολουθώ το θαύμα τής εμπορικής ναυτιλίας όπως οι περισσότεροι Έλληνες, αλλά και λόγω καταγωγής (εκ Πειραιώς oρμώμενος). Δεν γνώριζα ότι τόσα στελέχη τού Λ.Σ, μεταξύ των οποίων και οι Mητρόπουλος ,Ντούνης, Πελοπονήσιος κ.α προέρχονται από τό εμπορικό ναυτικό ,δεν γνώριζα ότι σε όλα η στα περισσότερα λιμάνια τού κόσμου
οι harbour masters είναι τού Ε.Ν.
Γνωρίζω ,όμως ότι στις πράγματι υποβαθμισμένες σχολές τού Ε.Ν, οι λιμενικοί τής χλεύης (λιμενόμπατσους τούς αποκαλούν), τυγχάνουν τής εκτίμησης από τούς φοιτητές.
Αυτά δεν τα γνωρίζει ο υποναύαρχος;
Ας μας εξηγήσει ο υποναύαρχος, γιατί δεν μπορεί ο Μητρόπουλος να έχει
την εις βάθος θεωρητική κατάρτιση, πού περισσεύει στην αφεντιά του και
ποια είναι αυτή η θεωρητική του κατάρτιση.
Με αφορμή τη συνέντευξη τού υποναυάρχου και την επιστολή τού πλοιάρχου
καλό είναι με πρωτοβουλία τού peiratikou να γίνει μία γενικότερη ενημέρωση για τις αρμοδιότητες τού Λ.Σ και τη σχέση του με την εμπορική ναυτιλία.
Τέλος, τόσο ο πλοίαρχος όσο και άλλα στελέχη τού εμπορικού ναυτικού πρέπει να ξεφύγουν από την ανωνυμία, ίσως μειωθεί η αμετροέπεια ,η αλαζονεία αλλά και η ασυναρτησία.

Γιώργος Τσάμπρας