ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΑΓΟΥΔΗΜΟΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Διαγωνισμό θα διενεργήσει ο ΟΛΠ για να απομακρυνθούν απο το λιμάνι του Πειραιά τα πλοία της εταιρείας Αγούδημου. Τα 7 πλοία , που κάποια απο αυτά κατ'ουσίαν έχουν μετατραπεί σε καταφύγειο για ναυτικούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, κρίνονται επιβλαβή και επικίνδυνα και αφού η πλευρά Αγούδημου δεν θεώρησε ότι είναι ευθύνη της εταιρείας να τα απομακρύνει το έργο θα αναλάβει κάποια επιχείρηση που θα διακριθεί μέσα από ανοικτό διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό.
Η ανακοίνωση έχει ώς εξής:
"Ανοιχτό διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκποίηση και απομάκρυνση εκτός Λιμένα Πειραιά των πλοίων «Δημητρούλα», «Ανθή-Μαρίνα», «Ρομίλντα», «Μιλένα», «Μαρίνα», «Ροδάνθη» και «Νταλιάνα» αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. κατά τη σημερινή συνεδρίαση του.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γεώργιος Ανωμερίτης «το πρόβλημα των ανενεργών εγκαταλελειμμένων από τους ιδιοκτήτες τους πλοίων στο Λιμάνι του Πειραιά είναι πρωτίστως θέμα προστασίας του περιβάλλοντος και δευτερευόντως οικονομικό.

Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε., ξεκινάει σήμερα την εκποίηση πλοίων, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί στον Κεντρικό Λιμένα και δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της ακτοπλοΐας. Αμέσως μετά θα προχωρήσει στην εκποίηση των δεκάδων πλοίων τα οποία βρίσκονται στον εμπορικό λιμένα και τους χώρους ναυπηγοεπισκευής. Το Λιμάνι του Πειραιά θα είναι τόσο στους χερσαίους χώρους, όσο και στο θαλάσσιο μέτωπο του το πιο καθαρό λιμάνι της Μεσογείου, ένα πραγματικό
ecoport».
O
ι διακηρύξεις θα εκδοθούν εντός της εβδομάδας και η ημερομηνίες του διαγωνισμού θα είναι 22 ημέρες μετά την δημοσίευση της Απόφασης Διακήρυξης."

πηγή φωτο: Ριζοσπάστης