ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ:ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ !!!


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2010

Προς: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις – Αστυνομικές Υπηρεσίες
Κοιν: 1) Πολιτικά Κόμματα
2)Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο
3) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. ΟΘΩΝΑ Μανώλη
4) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο
5) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ:
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Οι Ομοσπονδίες μας επανέρχονται σήμερα στο καθολικό αίτημά μας για άμεση χορήγηση του εκλογικού επιδόματος, τονίζοντας ότι ενώ έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Γεώργιο και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο ΣΑΧΙΝΙΔΗ από την προηγούμενη εβδομάδα, για το όλο θέμα, δεν υπήρξε καμία πρόοδος, παρότι έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται τα αστυνομικά επιχειρησιακά σχέδια στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο θεσμοθετημένος αυτός πόρος αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα για το ένστολο προσωπικό, το οποίο διαρκώς αδικείται οικονομικά – μισθολογικά, ενώ όλοι αναγνωρίζουν την συντελούμενη σε βάρος μας αδικία και υπόσχονται την εξάλειψή της.

Οι Ομοσπονδίες μας είναι αναγκασμένες, αν ως το τέλος της εβδομάδας δεν υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση για την έγκαιρη – πριν τη διεξαγωγή των εκλογών - καταβολή της προβλεπόμενης αποζημίωσης, να εκδηλώσουν δημοσίως την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία όλων των Αστυνομικών της Χώρας, απέναντι σε ενδεχόμενες μεθοδεύσεις – εμπαιγμό των ενστόλων.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τις προηγηθείσες Ευρωεκλογές και Βουλευτικές Εκλογές 2009, η καταβολή του θεσμοθετημένου εκλογικού επιδόματος στα Σώματα Ασφαλείας ανήλθε μετά από συντονισμένες ενέργειες και κυρίως πιέσεις του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος στο ποσό των 950 € σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι και στις επερχόμενες εκλογές το ποσό δεν θα είναι διαφοροποιημένο από το αντίστοιχο ποσό που εγκρίθηκε για άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Η βραδύτητα που παρατηρείται και σήμερα, μόνο την ήδη υπάρχουσα αναστάτωση εξυπηρετεί και εντείνει, ενώ η στοχοπροσήλωση όλων μας επιβάλλει ακριβώς το αντίθετο.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Αν δεν υπάρξει ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας, είμαστε υποχρεωμένοι αλλά και αποφασισμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά στις αρχές της προσεχούς εβδομάδος και γι’ αυτό καλούμε:
Α) τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ
Β) τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη ΟΘΩΝΑ
Γ) τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
να εξαντλήσουν κάθε πίεση και ενέργεια σύμφωνα με την αρμοδιότητα τους για την ικανοποίηση του καθολικού αυτού αιτήματος των Αστυνομικών της Χώρας.

Καλούμε, επίσης, όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα για την εκδήλωση των εύλογων αντιδράσεων μας σε περίπτωση που για μια ακόμη φορά καταστούμε πολίτες Β΄ κατηγορίας.


Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ.

Ο Πρόεδρος
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος
Ο Γενικός Γραμματέας
ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης

Για την ΠΟΑΞΙΑ


Πρόεδρος
ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ Δημήτριος
Ο Γενικός Γραμματέας
ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης